Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Bár egy-egy szelet frissítő görögdinnye mindenkinek jól esik a nyári melegben, ha azonban tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor próbáljuk ki ezt a finom csemegét egy csipetnyi sóval.

Lehet, hogy először kicsit meglepőnek tűnik ez a szokatlan párosítás, azonban az édes és a sós ízekkel való kísérletezés mindig nagyon izgalmas és különleges játék. A dinnyét egyébként is szokták sós ételekkel kínálni, gondoljuk csak a fetára, de különféle salátákba is kiváló alapanyag, amibe a zöldségek mellett kerülhet sonka, főtt tojás vagy éppen tészta is.

A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock
A görögdinnye egy kis sóval megbolondítva az egyik legfinomabb csemege / Fotó: Shutterstock

De miért is olyan jó választás a só?

Bármennyire is körültekintően vásárolunk, előfordulhat, hogy kevésbé édes a görögdinnye, ilyenkor a gyümölcs enyhén keserű és fanyar lehet. Egy csipetnyi sóval azonban ezek a kellemetlen aromák enyhülnek, az édes íz pedig felerősödik. A só tehát nagyszerű választást jelent, amennyiben fokozni szeretnénk a gyümölcs természetesen édességét. És miért ne szeretnénk?
Ráadásul a só javítja a görögdinnye állagát is, ezáltal garantáltan minden falat lédús és persze édes lesz.
Vannak, akik megsózzák a szeleteket, és a legjobb hatás érdekében várnak néhány percet, és csak ezután látnak neki a nagy görögdinnye lakomának – írja az Allrecipes.

Így lesz a legfinomabb

A szakértők szerint állítólag a sópehelyől lesz igazán finom a görögdinnye, ugyanis ez a változat jobban kiegyensúlyozza az ízeket. De akár durvább szemű, vagy ízesített sóval is próbálkozhatunk, utóbbiakat a grillezés során is alkalmazhatjuk. Érdemes tudni, hogy a görögdinnye a grillezéstől is édesebb lesz, a ízesített só pedig egészen különleges aromát kölcsönöz majd a gyümölcsnek.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.