2 egyszerű alapanyagból nagyszerű nyári fogás: kolbászos, paradicsomos tészta!

Lassan itt a nyár. Ha nagyon lassan érkezik is, de csak befut végre. És remélem, nem vagyok egyedül azzal, hogy nincs kedvem ilyenkor főzögetni. Vagyis van, mert imádok főzni, de órák hosszat képtelen vagyok a konyhában állni egy-egy fogás miatt. Ezért szerintem nyáron a tésztaétel a legjobb választás. Egyrész hamar éhesek leszünk utána, de úgyis tonna számra esszük a gyümölcsöt, így végre nem okoz gondot, hogy már megint éhesek vagyunk. Másrészt a tészta a Jolly Joker amit a gyerek is megeszik, a pasi is szeret, szóval nem kell aggódni, hogy na az egyik ezt nem fogja menni, mert épp olyanja van, a másik meg inkább húst enne. Szóval nyár, tészta, végtelen köret lehetőségek!
Hozzávalók (4 személyre):
2 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1/2 csokor petrezselyem
200 g snackkolbász
5 szelet bacon
1 doboz (400 g) daraboltparadicsom-konzerv
só
bors
400 g masnitészta
100 g mozzarella
1. A megtisztított pórét karikázzuk fel, a meghámozott répát kockázzuk fel. A megmosott, megszárogatott petrezselyem leveleit csipkedjük le, és aprítsuk fel azokat. A kolbászt hámozzuk meg, kockázzuk fel, és pirítsuk meg száraz serpenyőben. Azután szedjük tányérra, és tegyük félre. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a felaprított bacont. Végül szedjük ki ezt is, és rakjuk félre.
2. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a pórét és a répát. Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk meg a ragut, majd közepes lángon forraljuk kb. 8 percig.
3. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Forgassuk a raguba a kisebb darabokra tördelt bacont és a kolbászt.
4. Szűrjük le a tésztát, közben fogjunk fel 50 ml főzővizet, majd adjuk azt a raguhoz. Végül forgassuk bele a tésztát. A falatnyi darabokra tépkedett sajttal és az aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 720 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Olvass tovább Adri blogját itt >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.