Nagyon sok kedvenc leveles tésztás ételem van. Egyrészt nagyon egyszerűek, másrészt meg szeretem ezt a tésztabundás történetet. Szerintem már többször kifejtettem, hogy nálunk mindig van otthon leveles tészta a hűtőben. Sose tudhatod, mikor akar a család éhenhalni, vagy mikor nincs kedved főzni. Esetleg vendégek jönnek, és szépen eltervezted, mit fogsz sütni-főzni, de aztán rájössz, hogy nem is akarsz főzni. No, ilyenkor csak szépen előveszed a hűtőből, és bármit, de tényleg BÁRMIT el tudsz készíteni belőle. Sósat, édeset. És ez a sajtos dolog... Csak jelzem: az első után, kétnaponta ezt ettük... Most kicsit unjuk, de majd visszatérünk rá. Túladagoltuk! Nagyon veszélyes! :)
1 csomag (270 g) konyhakész leveles tészta
2 x 120 g camembert
2 db körte
4 tk barna cukor
1 db tojás
1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma darabra. Tegyünk rájuk egy-egy sajtot.
2. A körtéket mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel cikkekre, és rendezzük el azokat a sajtokon. Hintsük meg a gyümölcsöt a barna cukorral, azután hajtsuk rá a tésztaszéleket, és kissé nyomkodjuk össze azokat.
3. Tegyük a sajtos batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket az elhabart tojással, és süssük aranyszínűre a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt. Végül vegyük ki, és 10 perc pihentetés után tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
A recept a Fanny konyha 2016/10.számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.