Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Mesés illatával olyan érzést kelt az emberben, mintha épp a legbonyolultabb fogás készülne a sütőben. Pedig ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb vacsora.

Nem vagyok egy mézrajongó. A volt férjem családja méhészkedik. Nem sikerült megszeretnem 13 év alatt sem ezt az édes nedűt. Pedig próbálkoztam, tényleg. És tudom, a gesztenyeméz a világ legcsodálatosabb dolga, a repce igazi különlegesség, de valahogy nem az én világom. Teában teljesen ihatatlan számomra. De igyekszem mindig használni, Marci gyerek szerencsére rajongója a méznek, képes kanállal enni, én meg igyekszem ehhez mosolyogni és nem rosszul lenni, hogy jaj ez nekem nem menne. :)

No és persze igyekszem olyan ételekkel is próbálkozni, amivel rá tudom venni a gyereket, hogy hajlandó legyen megenni a kenyeret sonka nélkül is. Azt hiszem, megnyertem ezt a csatát! :)



Hozzávalók (8 darabhoz):

2 db alma
25 g vaj
2 ág friss kakukkfű
8 szelet toastkenyér
4 tk méz

1. Száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Az almákat mossuk meg, vágjuk négyfelé, magozzuk ki, és szeleteljük fel.

2. A pirított kenyérszeleteket kenjük meg a vajjal, és rendezzük el rajta az almaszeleteket. Szórjuk meg pirítósokat a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, locsoljuk meg a mézzel, és süssük a 200 fokos sütőben 5 percig.

Elkészítési idő: 20 perc

A recept a Fanny konyha 2015/10.számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.