A füstölt nyelvet 1 órára beáztatjuk. A körmöt és a farkat megtisztítjuk, a fokhagymát és a sárgarépát meghámozzuk, a vöröshagymát alaposan megmossuk és a paprikát kicsumázzuk.
A sertés részeit feltesszük főni kb 3 liter vízben, ha felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, megsózzuk és kis lángon kb. 6 órát főzzük. Ha a köröm bőr része kezd lejönni a csontról, akkor elkészült a kocsonya
Hagyjuk visszahűlni kissé, majd kivesszük a csontos részeket egy lapátkanállal, kicsontozzuk azokat, a sertésnyelvet pedig megpucoljuk.
A húsokat feldaraboljuk és üvegtálba helyezzük. A levet lezsírozzuk egy lapátkával, majd rámerjük a húsra.
Aki szeretné, belekarikázhatja a benne főtt répát, főzhet hozzá tojást, csepegtethet rá citromot, vagy ehet hozzá sós uborkát, minden variációban finom!
Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos kocsonya füstölt nyelvvel:
Megjegyzés
Igaz, hogy a kocsonya készítése meglehetősen időigényes, de az eredmény valóban a legfinomabb, amit valaha próbáltatok. Érdemes elkészíteni Mészáros Balázs mesterséf receptjét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.