1 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű élesztőt egy csipetnyi porcukorral, beleteszünk egy mokkáskanál lisztet, elkeverjük, és meleg helyen 20-25 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a szoba-hőmérsékletű lisztet. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szétválasztott tojások sárgáját, a langyosra hűtött, olvasztott vajat, egy csipet sót, és a maradék tejet, összedolgozzuk, majd kidagasztjuk. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 cm-es csíkokra vágjuk.
A csíkokat egy henger alakú fém sütőformára csavarjuk, mint a kürtős kalácsot, és bő, forró olajban – vagy 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, egy sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva, elhabart tojással lekenve – szép aranysárgára sütjük.
A töltelékhez a gesztenyemasszát áttörjük, lazítjuk a kemény habbá vert tejszínnel, ízesíthetjük rummal.
Amikor a tésztarolók langyosra hűltek, óvatosan kihúzzuk belőlük a fémrudakat, töltelékkel megtöltjük, porcukorral meghintjük, és süteményes tányéron tálaljuk. A rolók végét meggyszemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.