Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Húsvét

Húsvéti sonkás-sajtos párnácskák, amiből egy tepsi biztosan nem lesz elég

Húsvétkor a sonka mellett a sós falatok fogynak a legjobban, így bátran készíthetünk sokat, sokfélét. A klasszikus pogácsán kívül süthetünk különlegesebb ropogtatnivalókat is – ennek a sonkás-sajtos finomságnak például garantáltan nem tudnak majd ellenállni a vendégek.

A pihe-puha kelt tésztát sok mindennel fel lehet dobni, húsvét környékén például sonkával. Nem hiányozhat belőle a sajt sem, a tetejére pedig aranyszínű szezámmag kerül. Tökéletes kombináció, pillanatok alatt elfogy. Íme a pontos recept!

Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)
Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)

Húsvéti Sonkás-sajtos párnácskák

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • ½ dl tej
  • 1 tk. só
  • 35 dkg finom- vagy kenyérliszt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajt
  • tojás és szezámmag a tetejére

Elkészítése:

  1. Felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral elkevert tejben, majd összegyúrjuk a sóval és a többi cukorral elkevert liszttel. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Ha már összeállt, akkor hozzádagasztjuk a langyosra olvasztott vajat is.
  2. Cipót formázunk belőle, és meleg helyen, letakarva hagyjuk megkelni. Utána vékonyra kinyújtjuk, és 10-15 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkok közepét megszórjuk az apróra kockázott sonkával és a lereszelt sajttal. Hosszában felcsavarjuk, majd egy késsel keresztben 2-3 centis darabokra vágjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, letakarva ismét kelesztjük. Végül a tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Még több húsvéti sós vendégváró>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.