Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Húsvét

Húsvéti sonkás-sajtos párnácskák, amiből egy tepsi biztosan nem lesz elég

Húsvétkor a sonka mellett a sós falatok fogynak a legjobban, így bátran készíthetünk sokat, sokfélét. A klasszikus pogácsán kívül süthetünk különlegesebb ropogtatnivalókat is – ennek a sonkás-sajtos finomságnak például garantáltan nem tudnak majd ellenállni a vendégek.

A pihe-puha kelt tésztát sok mindennel fel lehet dobni, húsvét környékén például sonkával. Nem hiányozhat belőle a sajt sem, a tetejére pedig aranyszínű szezámmag kerül. Tökéletes kombináció, pillanatok alatt elfogy. Íme a pontos recept!

Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)
Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)

Húsvéti Sonkás-sajtos párnácskák

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • ½ dl tej
  • 1 tk. só
  • 35 dkg finom- vagy kenyérliszt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajt
  • tojás és szezámmag a tetejére

Elkészítése:

  1. Felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral elkevert tejben, majd összegyúrjuk a sóval és a többi cukorral elkevert liszttel. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Ha már összeállt, akkor hozzádagasztjuk a langyosra olvasztott vajat is.
  2. Cipót formázunk belőle, és meleg helyen, letakarva hagyjuk megkelni. Utána vékonyra kinyújtjuk, és 10-15 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkok közepét megszórjuk az apróra kockázott sonkával és a lereszelt sajttal. Hosszában felcsavarjuk, majd egy késsel keresztben 2-3 centis darabokra vágjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, letakarva ismét kelesztjük. Végül a tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Még több húsvéti sós vendégváró>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.