Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Húsvét

Húsvéti sonkás-sajtos párnácskák, amiből egy tepsi biztosan nem lesz elég

Húsvétkor a sonka mellett a sós falatok fogynak a legjobban, így bátran készíthetünk sokat, sokfélét. A klasszikus pogácsán kívül süthetünk különlegesebb ropogtatnivalókat is – ennek a sonkás-sajtos finomságnak például garantáltan nem tudnak majd ellenállni a vendégek.

A pihe-puha kelt tésztát sok mindennel fel lehet dobni, húsvét környékén például sonkával. Nem hiányozhat belőle a sajt sem, a tetejére pedig aranyszínű szezámmag kerül. Tökéletes kombináció, pillanatok alatt elfogy. Íme a pontos recept!

Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)
Sonkás-sajtos párnácskák (Fotó: Vidék íze archívum)

Húsvéti Sonkás-sajtos párnácskák

Hozzávalók:

  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • ½ dl tej
  • 1 tk. só
  • 35 dkg finom- vagy kenyérliszt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajt
  • tojás és szezámmag a tetejére

Elkészítése:

  1. Felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral elkevert tejben, majd összegyúrjuk a sóval és a többi cukorral elkevert liszttel. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Ha már összeállt, akkor hozzádagasztjuk a langyosra olvasztott vajat is.
  2. Cipót formázunk belőle, és meleg helyen, letakarva hagyjuk megkelni. Utána vékonyra kinyújtjuk, és 10-15 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkok közepét megszórjuk az apróra kockázott sonkával és a lereszelt sajttal. Hosszában felcsavarjuk, majd egy késsel keresztben 2-3 centis darabokra vágjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, letakarva ismét kelesztjük. Végül a tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Még több húsvéti sós vendégváró>>>

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.