Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Az igazán finom sült burgonya belül krémes és bolyhos, kívül pedig ropogós. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat, mondjuk tény, hogy a tökéletes végeredményhez be kell tartani néhány alapszabályt. Nézzük, melyek ezek!

Ha a tökéletes sült krumpli receptjét keresed, akkor az alábbi változatot mindenképpen ki kell próbálnod! Az elkészítése pofonegyszerű, és csak néhány hozzávalóra lesz szükséged: burgonyára, olajra, vajra, sóra és borsra.

A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock
A tökéletes sült burgonya kívül ropogós, belül pedig puha és bolyhos / Fotó: Shutterstock

Így kell elkészíteni!

  1. Első lépésként alaposan megmossuk a burgonyákat, amihez akár súrolókefét is használhatunk. Figyeljünk arra, hogy a krumpli makulátlanul tiszta legyen!
  2. Ezután a burgonyákat villával megszurkáljuk – erre azért van szükség, hogy a gőz távozhasson a zöldség belsejéből, miközben az sül.
  3. Fontos, hogy a krumplikat jól átkenjük olajjal, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a burgonya külseje.
  4. A burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután elkészült a krumpli, bevágjuk a tetejét, kevés vajat teszünk bele, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Jól illik grillezett húsokhoz és friss salátákhoz, de készíthetünk mellé ízletes mártogatóst is. Illetve, amíg forró, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.