Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
A karamellkészítés nagyon egyszerű, ám mégsem szívesen fogunk hozzá. Ha nem figyelünk oda, könnyen leéghet és keserű ízű lesz. Most segítünk, hogy elkerüld a buktatókat és mennyei finom karamellszószt készíts a desszertjeidhez.

Mi kell a karamellhez?

  • 1 bögre cukor
  • 1/4 bögre víz
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
Édességimádóknak jópofa és ízletes ajándék
Édességimádóknak jópofa és ízletes ajándék

Hogyan készítsük el?

  1. A cukrot és a vizet egy tálba tesszük, ügyelve arra, hogy olyan lábast használjunk, amiben garantáltan nem ég le a cukor. A vizet és a cukrot összekeverjük és alacsony lángon hevíteni kezdjük, aímg a cukor el nem olvad.
  2. Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt. A karamell akkor lesz tökéletes, ha a cukor 170 fokra hevül. Ennél alacsonyabb hőfokon nem kezd el karamellizálódni. Ekkor fordul elő, hogy megég és keserű lesz.
  3. Miközben a cukor karamellizálódik, maradjunk a tűzhely mellett, egy percre se hagyjuk magára. Ne kevergessük, hanem inkább a tűzről levéve rázogassuk a lábast!
  4. Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és a sót. Visszatesszük a tűzre, és krémesre főzzük.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük  a vajat, a tejszínt és a sót.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a vajat, a tejszínt és a sót.

Mihez használhatjuk?

A karamell elsősorban édességekben, desszertekben nagyon finom, de a karamellszószból készíthetünk házi bonbont is. Remek kiegészítője lehet húsoknak, köreteknek és salátáknak is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.