Kelt tésztával bánni hatalmas élmény, és aki egyszer rájön a nyitjára, az utána szinte le sem tud majd állni a sütögetéssel. Kelt tésztából elképesztően finom, édes és sós süteményeket is lehet készíteni, olyan ünnepi látványosságokat, díszes kalácsokat és koszorúkat, melyek bármilyen asztaldíszt lesöpörnek a porondról. Ilyen ez a kakaós-fahéjas koszorú is, ami mutatós, mennyeien puha és finom, és olyan illata van, hogy minden vendéget és családtagot az asztalhoz vonz majd, mint a mágnes.
A tökéletes kelt tészta titka, hogy minden alapanyag szoba-hőmérsékletű legyen, még a liszt is! Sőt akkor nem fogunk hibázni, ha még a konyhai eszközök, a dagasztógép tálja, a kar, a spatula, egyszóval tényleg minden szoba-hőmérsékletű. Ezzel tudjuk bebiztosítani, hogy a tészta rendesen megkeljen, és a végeredmény nemcsak puha, de foszlós is legyen!
Fontos még tudni, hogyan kell helyesen felfuttatni az élesztőt, ez ugyanis a kelt tészta lelke. Ha ez nem sikerül, akkor a sütemény sem lesz jó, szerencsére a Mindmegette Sütisulijának mestere, Farkasinszki Ildikó részletesen elmagyarázza, hogyan is kell felfuttatni az élesztőt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Recept és fotó: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.