Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Kívül roppanós, belül, puha, ragacsos, nyúlós. Habcsók készítéshez nem mer mindenki hozzálátni, ugyanis nem olyan könnyű eltalálni az állagát. Eláruljuk a tökéletes habcsók készítésének titkait! Ha kipróbálod, onnantól olyan lesz, mint a legjobb cukrászdákban.

Talán nem is létezik ember, aki nem szeretné ezt a roppanós és édes finomságot. Vajon mi a tökéletes habcsók titka? Hogyan érdemes elkészíteni, hogy olyan finom legyen, mint a cukrászdákban? Mutatjuk!

A titok valójában az arányokban rejlik, vagyis fontos, hogy tojásfehérjénként 5 dkg kristálycukorral számolj. Tehát, ha 3 darab tojásfehérjéből készíted az édességet, akkor 15 dkg cukorra lesz szükséged a habcsók elkészítéséhez. Ebből már jelentős adag készíthető!

A tojáshab és a cukor arányában rejlik a habcsók egyik titka (Shutterstock)
A tojáshab és a cukor arányában rejlik a habcsók egyik titka (Shutterstock)

Így készítsd a habcsókot!

  • A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét kezdd el felverni a robotgéppel. Amikor már habos, de még lágy, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább egészen addig, amíg teljesen össze nem áll. Ezután óvatosan kanalazd csillagcsöves habzsákba, és nyomj kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • A habcsókot nem szabad sütni, csak szárítani! Tedd a 90-100 fokos sütőbe 2 és fél órára légkeveréssel vagy nagyon picit kitámasztva a sütő ajtaját, ha nincs ilyen programod.
  • Van, aki a gőz fölött felvert tojáshabra esküszik. Ez esetben vízgőz felett verd fel a fent leírt módon a tojásfehérjét a cukorral. Akkor jó, amikor a felfordított tálban megáll a hab.
  • Tovább marad kemény a tojáshab, ha pár csepp ecetet vagy citromlét adsz hozzá. Ráadásul ez a fehérje jellegzetes illatából is elvesz egy kicsit.
A habcsókot számtalan módon felhasználhatod (Shutterstock)
A habcsókot számtalan módon felhasználhatod (Shutterstock)

Habcsók Variációk

Érdemes kísérletezni a színekkel és az ízekkel! A habcsók alapreceptje még finomabb lesz, ha aromával, likőrrel, majd a végén kókuszreszelékkel, reszelt csokival, citromhéjjal, mandulapehellyel, instant kávéval vagy durvára tört olajos magvakkal gazdagítod.

Utóbbiaknál ügyelj a mennyiségre, hogy ne nehezítse el a habot! A habcsókot ételfestékkel is színezheted, így még változatosabban tálalható.

Így készíthetsz tökéletes habcsókot! (Shutterstock)
Így készíthetsz tökéletes habcsókot! (Shutterstock)

Díszítésnek is kiváló

Az elkészült habcsókot gyümölcsös desszertek, pudingok vagy krémes sütemények mellé is kínálhatod, de díszíthetsz vele tortákat, meglocsolhatod karamellkrémmel, sőt, habkarikaként elkészítve a karácsonyfára is akaszthatod. A nyári melegben házi készítésű fagyit is díszíthetsz néhány összetört darabkával.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.