Mint a hófödte domb, olyan ez a karácsonyi kuglóf: nemcsak a látvány, az íze is mennyei

A karácsonyi, citromos-lime-os kuglóf ünnepi asztaldíszként, de akár ehető ajándékként is megállja a helyét. Nemcsak finom, hanem mutatós és látványos is, melyet gyerekjáték elkészíteni. A kuglóf hozzávalói mind megtalálhatóak otthon, így ha az utolsó pillanatban jutna eszedbe, hogy elkészíts még egy süteményt, vagy egy meglepetést valakinek karácsonyra, akkor ez a desszert a nyerő választás!
A tésztához:
A cukormázhoz:
Tipp: Mivel sütőporos a tészta, ne nyissuk ki a sütőt sütés közben, mert összeeshet a tésztánk. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliát teríthetünk rá, és 40 perc elteltével tűpróbát végezhetünk. Mindenképpen süssük 50 percig, sütőtől függően 50-55 perc alatt készül el.
Miután megsült, hagyjuk a formában kihűlni, ugyanis ha melegen megpróbáljuk kiszedni, akkor a kuglóf beletörhet a formába. Ha azonban jól kivajaztuk, akkor kihűlés után könnyen kicsúszik majd belőle – olvasható a Táfelspicc cikkében.
Borítókép: Táfelspicc/Ladóczki Balázs
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.