Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Karácsony

Kiderült az igazság a csokimikulásról, a karácsonyi időszak népszerű édességéről

A csokimikulások közül a tejcsokis változat a legnépszerűbb /Fotó: Shutterstock
A szaloncukor és az adventi naptár mellett a csokimikulás az, ami nem hiányozhat az ünnepi készülődésből. Ezekből minden évben nagy mennyiség fogy, több is, mint elsőre gondolnánk!

A csokimikulások már ősszel megjelentek a boltok polcain, és a legegyszerűbb, üreges változattól a cukormenteseken át egészen az ízesített, töltött verziókig sokféle fajtát megtalálhatunk az üzletekben. Évente mintegy 8 millió csokimikulást értékesítenek hazánkban – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara friss körképéből.

A csokimikulások közül a tejcsokis változat a legnépszerűbb /Fotó: Shutterstock
A csokimikulások közül a tejcsokis változat a legnépszerűbb /Fotó: Shutterstock

A Magyar Édességgyártók Szövetségének kimutatása szerint Magyarországon közel 250 vállalkozás foglalkozik édességgyártással. Az adventi időszakhoz köthető „üreges csokoládé” Mikulás-figura népszerűsége évről évre töretlen a vásárlók körében, ebből a termékből évente közel nyolcmillió darabot értékesítenek a hazai piacon.

Még mindig a tejcsokis a legnépszerűbb

Hiába a nagy felhozatal, még mindig a legegyszerűbb, üreges, tejcsokis csokimikulás a legnépszerűbb, melyet az ét változat követ. A fogyasztói szokások úgy változtak az elmúlt évtizedben, hogy egyre többen keresik a minőségi, drágább csokimikulásokat, bár ez a trend az inflációnak köszönhetően megtorpant.

Szintén nő a különleges és a különféle mentes csokimikulások iránti kereslet is, és kis mennyiségben készülnek például üregükben cukorkával töltött, vagy kétrétegű, kétízű vagy akár paleo mikulások is. A csokimikulásoknál azonban nincs olyan gazdag ízkínálat, mint a szaloncukroknál, de ez a termékek jellegéből és elkészítési módjából is adódik – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményében.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.