Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Karácsony

Van rosszabb a kirepedt bejglinél – ezt a hibát ne kövesd el!

Ha elhatározzuk, hogy karácsonykor bejglit sütünk, az első pillanattól fogva attól rettegünk, hogy kireped a feltekert rúd. Pedig van, ami többet árt a kedvenc ünnepi desszertünknek.

Bár a teljesen kifogástalan bejgli tényleg az, amelyik repedésmentes, nem egy apró hasadás fogja elrontani az ízélményt. Sokkal nagyobb gond, ha fojtós, száraz a tészta. Úgyhogy adunk is pár tippet, hogy ezt elkerüld, és idén a legomlósabb, legfinomabb desszertet tálalhasd.

A kirepedt bejgli még lehet finom, de a fojtóan száraz tészta senkinek nem fog ízleni (Fotó: Shutterstock)
A kirepedt bejgli még lehet finom, de a fojtóan száraz tészta senkinek nem fog ízleni (Fotó: Shutterstock)

Kár a gőzért!

A sütéskor a bejgli belsejében felszabaduló gőz felelős a repedésért, de jótékony hatása is van: ettől lesz puha, szaftos a tészta. A repedés ellen szúrjunk néhány apró lyukat a feltekert tésztába, itt távozni tud a felesleges gőz. Egyúttal arra is figyeljünk, hogy a két végét jól zárjuk le, nehogy túl sok gőz szökjön el, és kiszáradjon a tészta.

Ne süsd túl!

Az is árthat a tésztának, ha nem a megfelelő körülmények között sül. Két dolog fontos: a hőmérséklet és az idő. Ha túl magas fokon sütjük a bejglit, akkor könnyen kiszáradhat belül a tészta, ráadásul a tojás a külsején megég. Így élvezhetetlen lesz a sütemény. Az idő ugyanennyire meghatározó tényező, a bejgli tésztája körülbelül 30 perc alatt megsül, ennél tovább nem szabad a sütőben hagyni.

Ha ezekre odafigyelünk, biztosan mennyei lesz a karácsonyi bejgli. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Íme, a recept!

A tökéletes bejgli >>>

Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.