Bár a teljesen kifogástalan bejgli tényleg az, amelyik repedésmentes, nem egy apró hasadás fogja elrontani az ízélményt. Sokkal nagyobb gond, ha fojtós, száraz a tészta. Úgyhogy adunk is pár tippet, hogy ezt elkerüld, és idén a legomlósabb, legfinomabb desszertet tálalhasd.
A sütéskor a bejgli belsejében felszabaduló gőz felelős a repedésért, de jótékony hatása is van: ettől lesz puha, szaftos a tészta. A repedés ellen szúrjunk néhány apró lyukat a feltekert tésztába, itt távozni tud a felesleges gőz. Egyúttal arra is figyeljünk, hogy a két végét jól zárjuk le, nehogy túl sok gőz szökjön el, és kiszáradjon a tészta.
Az is árthat a tésztának, ha nem a megfelelő körülmények között sül. Két dolog fontos: a hőmérséklet és az idő. Ha túl magas fokon sütjük a bejglit, akkor könnyen kiszáradhat belül a tészta, ráadásul a tojás a külsején megég. Így élvezhetetlen lesz a sütemény. Az idő ugyanennyire meghatározó tényező, a bejgli tésztája körülbelül 30 perc alatt megsül, ennél tovább nem szabad a sütőben hagyni.
Ha ezekre odafigyelünk, biztosan mennyei lesz a karácsonyi bejgli. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Íme, a recept!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.