Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Karácsony

Van rosszabb a kirepedt bejglinél – ezt a hibát ne kövesd el!

Ha elhatározzuk, hogy karácsonykor bejglit sütünk, az első pillanattól fogva attól rettegünk, hogy kireped a feltekert rúd. Pedig van, ami többet árt a kedvenc ünnepi desszertünknek.

Bár a teljesen kifogástalan bejgli tényleg az, amelyik repedésmentes, nem egy apró hasadás fogja elrontani az ízélményt. Sokkal nagyobb gond, ha fojtós, száraz a tészta. Úgyhogy adunk is pár tippet, hogy ezt elkerüld, és idén a legomlósabb, legfinomabb desszertet tálalhasd.

A kirepedt bejgli még lehet finom, de a fojtóan száraz tészta senkinek nem fog ízleni (Fotó: Shutterstock)
A kirepedt bejgli még lehet finom, de a fojtóan száraz tészta senkinek nem fog ízleni (Fotó: Shutterstock)

Kár a gőzért!

A sütéskor a bejgli belsejében felszabaduló gőz felelős a repedésért, de jótékony hatása is van: ettől lesz puha, szaftos a tészta. A repedés ellen szúrjunk néhány apró lyukat a feltekert tésztába, itt távozni tud a felesleges gőz. Egyúttal arra is figyeljünk, hogy a két végét jól zárjuk le, nehogy túl sok gőz szökjön el, és kiszáradjon a tészta.

Ne süsd túl!

Az is árthat a tésztának, ha nem a megfelelő körülmények között sül. Két dolog fontos: a hőmérséklet és az idő. Ha túl magas fokon sütjük a bejglit, akkor könnyen kiszáradhat belül a tészta, ráadásul a tojás a külsején megég. Így élvezhetetlen lesz a sütemény. Az idő ugyanennyire meghatározó tényező, a bejgli tésztája körülbelül 30 perc alatt megsül, ennél tovább nem szabad a sütőben hagyni.

Ha ezekre odafigyelünk, biztosan mennyei lesz a karácsonyi bejgli. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Íme, a recept!

A tökéletes bejgli >>>

Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.