Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Diéták

Fogyókúra éhezés nélkül: 5 napos krumplidiéta - mintaétrenddel!

A krumpli hízlal - hallhattuk sokszor. Ez tévhit, ugyanis attól függően, hogy milyen formában készítjük el, mivel fogysztjuk, még akár fogyni is lehet vele!

A krumplinak igen magas a keményítőtartalma, laktat, kiegyensúlyozza az anyagcserét. Ha nem olajban sütjük, hanem más zöldségekkel fogyasztjuk, a burgonya lehet kimondottan diétás is! Lássuk a mintaétrendet a krumplidiétához!

Reggeli

1 dl grépfrútlé, 1 szelet teljes őrlésű sötét rozskenyér vagy 1 rozszsemle 1/2 teáskanál vajjal. Kevés tehéntúrót vagy sovány sajtot és paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát tehetünk rá. (210 kcal)

Tízórai és uzsonna

1 pohár natúr joghurt lenmaggal. (95 kcal)

1. nap

Ebéd
Burgonyaragu

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk. 1 kis fej hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk 1 szál karikára vágott sárgarépát. Sóval, őrölt korianderrel fűszerezzük és megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, összemelegítjük, 1 kanál tejszínnel gazdagítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, fejes salátát kínálunk hozzá. (350 kcal)

Vacsora
Svájci burgonya csőben sütve

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, hosszában, héjastul kettévágjuk. Tálba helyezzük és megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Beborítjuk 4 dkg felszeletelt, olvadós sajttal. Sütőben 10 percig sütjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)

2. nap

Ebéd
Karaj kertészné módra

20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. 5 dkg mirelit zöldborsót sós gőzben megpárolunk, 1/2 teáskanál vajjal és petrezselyemmel összekeverjük. 10 dkg lezsírozott sertéskarajt teflonserpenyőben megsütünk, sóval, borssal fűszerezzük. Citromgerezddel díszítjük. (340 kcal)

Vacsora
Szalonnás burgonyasaláta

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felnegyedeljük. 4 dkg angolszalonnát teflonserpenyőben ropogósra sütünk, zsírját kiöntjük. 10 dkg jégsalátát tálra rendezünk, ráhelyezzük a burgonyát és 1 fej karikára vágott lilahagymát. Megszórjuk a szalonnapörccel. Ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk, 5-6 pirított zsemlekockával meghintjük. (340 kcal)

3. nap

Ebéd
Mediterrán tojáslepény

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felkarikázzuk. 1 csíkokra vágott zöldpaprikát 2 paradicsommal és 1 gerezd fokhagymával 2 teáskanál olajon megpárolunk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük. Másik serpenyőben, 1 teáskanál olajon megpirítjuk a burgonyát. Ráhalmozzuk a zöldségeket és leöntjük 1 felvert, fűszerezett tojással. Ha megsült, frissen vágott metélőhagymával meghintjük. (340 kcal)

Vacsora
Tavaszi krémtúró
10 dkg tehéntúrót átpasszírozunk és kikeverjük 3 dkg friss sajttal meg 2 kanál joghurttal. Apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel ízesítjük. 20 dkg héjában főtt burgonyához kínáljuk. Salátát fogyasztunk hozzá. (330 kcal)

4. nap

Ebéd
Gyors haltál

20 dkg burgonyát héjában 10 percig főzünk. Meghámozzuk és félbevágjuk. Rátesszük a kukta párolórácsára. Ráfektetjük a friss zöldfűszerekkel beborított halszeletet (15 dkg) és 10 percig lezárva, együtt gőzöljük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)

Vacsora
Köményes burgonya

20 dkg burgonyát kuktában, gőzön megpárolunk. Héjastul hosszában kettévágjuk. A vágott felével felfelé tűzálló tálba helyezzük. Ráfektetünk 6 dkg felszeletelt, olvadós sajtot. Köménymaggal megszórjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük. Hagymás paradicsomsalátát kínálunk hozzá. (340 kcal)

5. nap

Ebéd
Burgonya házmester módra
20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk. 2 cikkekre vágott paradicsomot kevés olajon megpárolunk. Hozzáadjuk a burgonyát, összepirítjuk, sóval, zöldfűszerekkel megszórjuk. 2 szelet (8 dkg) pulykasonkát teflonserpenyőben megpirítunk, és a paradicsomos burgonyával körítjük. Salátával kínáljuk. (340 kcal)

Vacsora
Dán haltál

15 dkg füstölt halat nagyon apróra vágunk. Összekeverjük 1/2 fej kockára vágott hagymával és néhány szál összevágott kaporral. Olajos-almaecetes-mustáros öntettel összekeverjük, borssal meghintjük. 20 dkg főtt burgonyával és tejfölös tormakrémmel körítjük. (350 kcal)

Még több diétát, fogyókúrás tippet találsz itt >>>

7 ÉTEL, AMIVEL A NŐK A LEGTÖBBET FOGYHATNAK >>>

6 SZUPEREGÉSZSÉGES ÉTEL AMIVEL EGYSZERŰBB A FOGYÓKÚRA! >>>

8 MÉREGTELENÍTŐ CSODANÖVÉNY A KONYHÁBÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.