Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 26 - JÚNIUS 1.
Hétfő

Előétel: Cukorborsóleves vajgaluskával
Főétel: Bácskai rizseshús káposztasalátával
Desszert: Joghurtos parfé
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos rizottó

Kedd - gyümölcsök a középpontban

Előétel: Gyümölcsleves vaníliafagylalttal
Főétel: Narancsos-gyömbéres pulykamell
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Rucolás epersaláta narancsmustáros dresszinggel

Szerda

Előétel: Zöldségleves májgaluskával
Főétel: Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel
Desszert: Epres túrótorta
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos-tojásos rakott karfiol

Csütörtök

Előétel: Fokhagymás camembert leves
Főétel: Vajbabfőzelék burgonyával, hagyományos csirkepörkölttel
Desszert: Kefires-gyümölcsös sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Vajbabfőzelék burgonyalabdaccsal

Péntek

Előétel: Tejfölös kukorica-krémleves
Főétel: Húsos ravioli medvehagymás-bazsalikomos paradicsomszósszal
Desszert: Cseresznye
Vegetáriánus ajánlat: Ricottás-pórés ravioli

Szombat - hazai tájak, hazai ízek

Reggeli: Füstölt parasztsonka tormával, friss fehérkenyérrel, teával
Előétel: Göcseji gombaleves
Főétel: Bugaci vegyes pörkölt
Desszert: Nagycsaládos somlói galuska
Vacsora: Hortobágyi húsos palacsinta pohár borral
Vegetáriánus ajánlat: Ganca

Vasárnap

Reggeli: Lágytojás rozsos zsemlével, gyümölcs tea
Előétel: Tejszínes zellerleves sonkával
Főétel: Pontypaprikás kapros-juhtúrós galuskával
Desszert: Tejbegrízes süti törökösen
Vacsora: Melegszendvics, hideg sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal

HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 19 - 25.
Hétfő

Előétel: Borsós raguleves csurgatott tésztával
Főétel: Bőrös hús sonkával és borsóval
Desszert: Csokoládéparfé
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres túróval töltött gomba

Kedd

Előétel: Tavaszi zöldségleves
Főétel: Hirtelensült tavaszi körettel
Desszert: Eper római módra
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

Szerda

Előétel: Hagymaleves rokforttal
Főétel: Halfilé bordeaux-i módra
Desszert: Francia krémes
Vegetáriánus ajánlat: Töltött padlizsán húsmentesen

Csütörtök

Előétel: Lebbencsleves gyúrt tésztával
Főétel: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Desszert: Bodzavirág bundában
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék tükörtojással

Péntek

Előétel: Rozmaringos paradicsomleves bazsalikomos csipetkével
Főétel: Vargányás-csirkés tészta
Desszert: Fagyi
Vegetáriánus ajánlat: Gombás kocka

Szombat

Reggeli: Lágytojás pirítóssal, újhagymával és paradicsommal
Előétel: Májgombócleves
Főétel: Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal
Desszert: Ricottakrémes réteskosárka
Vacsora: Kolbászos-sajtos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos palacsinta sajtszósszal

Vasárnap

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral vagy tormával
Előétel: Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
Főétel: Pasifogó tepsis hús
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Waldorf saláta rozskenyérrel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt párolt rizzsel, tartármártás


HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 12 - 18.
Hétfő

Előétel: Békakirály levese
Főétel: Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya
Desszert: Madártej
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-sajtos cukkini

Kedd - itt az eperszezon, lássuk, mit készíthetünk belőle

Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Csirkemell eperrel
Desszert: Brownie eperrel
Vegetáriánus ajánlat: Eper és vér saláta

Szerda

Előétel: Kukoricás csirkeleves
Főétel: Csopaki sertésszelet petrezselymes újburgonyával
Desszert: Stíriai metélt
Vegetáriánus ajánlat: Spárga diómártással és zelleres burgonyapürével

Csütörtök

Előétel: Bazsalikomos póréhagymaleves
Főétel: Lencsefőzelék csülökkel franciásan
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Pikáns lencsefőzelék

Péntek

Előétel: Frankfurti leves gazdagon
Főétel: Rizses-halas egytál
Desszert: Epres joghurtpuding
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos, kecskesajtos tészta

Szombat

Reggeli: Körözött, paprika, paradicsom, zsemle, citromos tea
Előétel: Tárkonyos leves füstölt hússal és rizzsel
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva, kovászos uborka
Desszert: Vegyes rétes, kedvünkre
Vacsora: Medvehagymás tócsni egy pohár, habzó sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Rakott krumpli sült zöldségekkel

Vasárnap

Reggeli: Zsidó tojás pirítóssal, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Tejszínes-parmezános spárgaleves
Főétel: Marhapörkölt tarhonyával, csípős ecetes paprika
Desszert: Csavaros túrós palacsinta
Vacsora: Tavaszi salátatál sajttal, rozskenyérrel, pohár könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán petrezselymes újburgonyával


HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 05 - 11.
Hétfő

Előétel: Csalánleves
Főétel: Almával párolt hal répás krumplipürével
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös gombapaprikás galuskával (természetesen szalonna nélkül)

Kedd - az orosz konyha receptjeiből válogatunk

Előétel: Pétervári céklasaláta
Főétel: Orosz uborkás-gombás csirke kapros galuskával
Desszert: Orosz almás lepény
Vegetáriánus ajánlat: Blini egyszerűen

Szerda

Előétel: Tejszínes spárgaleves
Főétel: Fasírt krumplikoszorúban friss salátával
Desszert: Gyors madártej
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinifasírt friss salátával

Csütörtök

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Rakott káposzta sok tejföllel
Desszert: Epres palacsinta naranccsal
Vegetáriánus ajánlat: Fetás céklasaláta

Péntek

Előétel: Kapros-kolbászos zellerkrémleves
Főétel: Csőtészta olasz módon
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-juhtúrós rakott tészta

Szombat

Reggeli: Tepertő paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel, tea
Előétel: Tökmagos vitaminsaláta
Főétel: Sertéspörkölt nokedlival, tejfölös uborkasaláta
Desszert: Csokoládés karamell
Vacsora: Spicces csirkemellsaláta
Vegetáriánus ajánlat: Mexikói zöldségpörkölt

Vasárnap

Reggeli: Habkönnyű rántotta zsemlével, pohár tejjel
Előétel: Tejszínes karalábéleves zöldborsóval
Főétel: Csirkemájjal töltött csirkecomb dödöllével, káposztasalátával
Desszert: Klasszikus kuglóf
Vacsora: Füstölt lazacos saláta
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás-cukkinis burgonyatorta

HETI MENÜ – 2014 ÁPRILIS 28 - MÁJUS 04.
Előétel: Tejszínes hagymakrémleves
Főétel: Csirkemell jóasszony módra párolt rizzsel
Desszert: Fekete-erdő torta
Vegetáriánus ajánlat: Darazsas krumplisaláta

Előétel: Répaleves barnarizzsel
Főétel: Háromsajtos-sonkás lasagne
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos lasagne sajtmártással

Előétel: Fahéjas gyümölcsleves
Főétel: Bakonyi csirkeragu galuskával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi gombapaprikás galuskával

Csütörtök - irány a majális!

Reggeli: Sonkás, sajtos szendvics, zöldpaprika, paradicsom kíséretében, narancslé
Előétel: Tárkonyos húsgombócleves
Főétel: Saslik
Desszert: Diós batyuk
Vacsora: Főtt virsli, mustárral, üveg sörrel - a régi idők emlékére
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt nyárson

Péntek

Reggeli: Libatepertő újhagymával, friss kenyérrel, citromos teával
Előétel: Tejszínes karalábéleves
Főétel: Sóskafőzelék főtt burgonyával, natúr szelettel
Desszert: Tiramisu-pohárkrém
Vacsora: Ananászos zellersaláta
Vegetáriánus ajánlat: Sóskafőzelék főtt burgonyával, főtt tojással

Szombat

Reggeli: Sonkás-tojásos sajttekercs
Előétel: Gulyásleves galuskával
Főétel: Krumplilángos pohár sörrel leöblítve
Desszert: Parfé csokiöntettel
Vacsora: Mogyorós rokfortkrém pirítóson, paradicsommal
Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben

Vasárnap

Reggeli: Francia toast gyümölcsteával
Előétel: Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal
Főétel: Mézes-currys oldalas petrezselymes újburgonyával, zöldsalátával
Desszert: Csokitorta
Vacsora: Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel, rozsos cipóval, pohár fehérborral

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.