Olyan aromákra használjuk, melyeket mesterséges úton állítanak elő (pl.: vanillin). Kémiai struktúrájuk hasonlít az állati vagy növényi nyersanyagból kinyert természetes aromákéra. A természetazonos aroma általában intenzívebb, mint a természetes, de nem egészségtelenebb annál.
Az olaszok olaj nélkül főzik, hiszen az vékony filmréteget képez a tészta körül, s emiatt nem veszi át annyira a szósz ízét. Mivel a lecsöpögtetés után rögtön összekeverik a szósszal, nem ragad egybe a tészta. Aki azonban külön szeretné szervírozni, tegyen rá egy kis olajat, hiszen anélkül valóban összeáll.
Igen. Inkább vágjuk le őket, hiszen valóban kellemetlen ízűek, és az érzékeny gyomrú embereknél, illetve a gyerekeknél hányingert, fejfájást és hasmenést okozhatnak.
A teljes kiőrlésű lisztet a mag egészéből nyerik. A belőle készült kenyérbe így számos, a mag külső részében található vitamin és ásványi anyag is belekerül. A fehér liszt előállításakor ellentétben eltávolítják a külső részeket. A fehér kenyér ezért nem tartalmaz fontos tápanyagokat.
Lehetőleg ne, hiszen a héjukban van a legtöbb tápanyag. Előtte azonban alaposan mossuk meg őket, hogy káros anyagok ne kerüljenek a szervezetünkbe.
Szabad! Tény, hogy a spenótban nitrát van, de ha a déli maradékot néhány órával később felmelegíti, és vacsorára elfogyasztja, nem lesz rákos!
Egyáltalán nem. Egyébként az okozza, hogy a fagyasztani kívánt élelmiszer kiszárad, ha a doboz vagy a zacskó nem zár légmentesen. Bár nem néz ki jól, és kissé módosítja az étel aromáját, az egészségre nem ártalmas.
A hűtőszekrényben különböző „zónák” vannak. A legmelegebb az ajtó polcainál (vaj, szószok, tojás tárolására alkalmas), a leghidegebb pedig a hátsó résznél, illetve az alsó polcokon van (itt tartsuk a romlandó élelmiszereket, mint például a húst).
Napraforgóolajat, hiszen jól bírja a magas hőt, és minden ropogós lesz tőle. Tippünk: a normál napraforgóolajnak jobb az íze, mint a hidegen sajtoltnak.
Igen, a természetes érés során alkohol képződik – ám csak csekély mennyiségű, amely még a gyermekek számára is teljesen veszélytelen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.