Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers gyümölcsöt-zöldséget fogyasztás előtt? Alapvető konyhai kérdéseket teszünk tisztába.
1. Mit jelent a természetazonos aroma elnevezés?

Olyan aromákra használjuk, melyeket mesterséges úton állítanak elő (pl.: vanillin). Kémiai struktúrájuk hasonlít az állati vagy növényi nyersanyagból kinyert természetes aromákéra. A természetazonos aroma általában intenzívebb, mint a természetes, de nem egészségtelenebb annál.

VIDEÓ: ÍME EGY KRUMPLIPUCOLÓS TRÜKK, AMITŐL ELDOBOD AZ AGYAD! >>>
2. Olajjal vagy anélkül főzzük a tésztát?

Az olaszok olaj nélkül főzik, hiszen az vékony filmréteget képez a tészta körül, s emiatt nem veszi át annyira a szósz ízét. Mivel a lecsöpögtetés után rögtön összekeverik a szósszal, nem ragad egybe a tészta. Aki azonban külön szeretné szervírozni, tegyen rá egy kis olajat, hiszen anélkül valóban összeáll.

3. Egészségtelen-e a zöld/sötét rész a krumplin?

Igen. Inkább vágjuk le őket, hiszen valóban kellemetlen ízűek, és az érzékeny gyomrú embereknél, illetve a gyerekeknél hányingert, fejfájást és hasmenést okozhatnak.

13 HASZNOS TIPP, ÍGY SPÓROLJ A HŰTÉSSEL! >>>
4. Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt?

A teljes kiőrlésű lisztet a mag egészéből nyerik. A belőle készült kenyérbe így számos, a mag külső részében található vitamin és ásványi anyag is belekerül. A fehér liszt előállításakor ellentétben eltávolítják a külső részeket. A fehér kenyér ezért nem tartalmaz fontos tápanyagokat.

5. Megpucoljuk a gyümölcsöt és a zöldséget?

Lehetőleg ne, hiszen a héjukban van a legtöbb tápanyag. Előtte azonban alaposan mossuk meg őket, hogy káros anyagok ne kerüljenek a szervezetünkbe.

6. Szabad-e a spenótot újra felmelegíteni?

Szabad! Tény, hogy a spenótban nitrát van, de ha a déli maradékot néhány órával később felmelegíti, és vacsorára elfogyasztja, nem lesz rákos!

ÍGY LESZ OMLÓS ÉS FINOM: 9 TUTI PRAKTIKA HÚSSÜTÉSHEZ >>>
7. Káros-e a fagyás okozta elszíneződés?

Egyáltalán nem. Egyébként az okozza, hogy a fagyasztani kívánt élelmiszer kiszárad, ha a doboz vagy a zacskó nem zár légmentesen. Bár nem néz ki jól, és kissé módosítja az étel aromáját, az egészségre nem ártalmas.

8. A hűtő melyik részében célszerű tárolni az élelmiszereket?

A hűtőszekrényben különböző „zónák” vannak. A legmelegebb az ajtó polcainál (vaj, szószok, tojás tárolására alkalmas), a leghidegebb pedig a hátsó résznél, illetve az alsó polcokon van (itt tartsuk a romlandó élelmiszereket, mint például a húst).

9. Milyen olajat használjunk a sütéshez?

Napraforgóolajat, hiszen jól bírja a magas hőt, és minden ropogós lesz tőle. Tippünk: a normál napraforgóolajnak jobb az íze, mint a hidegen sajtoltnak.

12 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD, HOGY LEFAGYASZTHATÓ >>>
10. Az érett gyümölcs valóban tartalmaz alkoholt?

Igen, a természetes érés során alkohol képződik – ám csak csekély mennyiségű, amely még a gyermekek számára is teljesen veszélytelen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.