Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Praktikus

Te tudod, hogy miért nem kell megélezni a zöldséghámozót?

zöldséghámozó / Fotó: Shutterstock
A tiszta edények és jól karbantartott konyhai eszközök nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az ételek tökéletesen sikerüljenek. A zöldséghámozó azonban némileg kilóg a sorból, nézzük, miért!

A tapasztalt szakácsok tudják, hogy nem szabad időd és energiát pazarolni a zöldséghámozó élezésére, persze ez nem jelenti azt, hogy életlen eszközzel kellene dolgoznod. Hiszen a tompa hámozót nehezebb kezelni, balesetveszélyes és mivel vastagabban távolítja el a zöldségek és gyümölcsök héját, ezért a kukában landol a sok értékes alapanyag.

Csak éles zöldséghámozóval lehet tökéletesen dolgozni / Fotó: Shutterstock
Csak éles zöldséghámozóval lehet tökéletesen dolgozni / Fotó: Shutterstock

Lehetetlen küldetés

A legtöbb zöldséghámozó élezése azonban bonyolult folyamat, mivel a pengék szorosan vannak egymáshoz rögzítve. Ha mégis megpróbálod ezt a a lehetetlennek tűnő feladatot, akkor egy fémreszelővel, pontosan meghatározott szögben kell lereszelni a pengét, különben az eszköz ugyanúgy használhatatlan marad – írja a mashed.com.

Évente érdemes cserélni

A fentiek miatt szerencsére felesleges stresszelni, hiszen egy jól használható zöldséghámozó már 2 ezer forint alatt megvehető, éppen ezért jobban jársz, ha inkább kicseréled a tompa konyhai eszközt, és nem kezded el reszelgetni.
Sőt, a szakértők azt javasolják, hogy érdemes minden évben lecserélni a hámozót. Emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy azzal is növelheted az eszköz élettartamát, ha kézzel mosod el a hámozót és nem teszed mosogatógépbe, előbbi ugyanis sokkal kíméletesebb megoldás. Nos, neked milyen állapotban van a zöldséghámozód?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.