Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Praktikus

Egyszerű trükkök, amelyek igazán ízletessé varázsolják a fagyasztott zöldséget

párolt zöldség / Fotó: Shutterstock
A fagyasztott zöldségek mindig kapóra jönnek, ha időhiányban szenvedünk, hiszen pillanatok alatt egészséges és tápláló ételek készülhetnek belőlük. Talán az egyetlen gond az velük, hogy nem elég ízletesek, de ezen a problémán könnyen segíthetünk!

A jó hír tehát az, hogy néhány egyszerű trükkel sokkal finomabbá varázsolhatjuk a fagyasztott zöldségeket.

Fagyasztott zöldségből is készülhet mennyei köret / Fotó: Shutterstock
Fagyasztott zöldségből is készülhet mennyei köret / Fotó: Shutterstock

Pirítsuk meg!

Vegyünk elő egy serpenyőt, melegítsünk fel benne néhány evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket. Pirítsuk néhány percig, közben néha kavarjuk meg. Amikor az étel karamellizálódni kezd, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Ettől az egyszerű módszertől 5-8 perc alatt rendkívül ízletesek és enyhén ropogósak lesznek a zöldségek.

A vaj is csodákra képes

A fagyasztott zöldségeket egy kis vajjal is feldobhatjuk, ezzel fokozhatjuk természetes ízüket. A vajat többféleképpen is felhasználhatjuk, például, egy serpenyőben felmelegítjük és megpároljuk benne a zöldségeket. Vagy, a már megfőzött, még forró zöldségekhez keverünk vajat, amit ezután ízesíthetünk sóval, borssal, fokhagymaporral, vagy akár friss zöldfűszerekkel is.

Olívaolajon vagy vajon is megpárolhatjuk a zöldséget / Fotó: Shutterstock
Olívaolajon vagy vajon is megpárolhatjuk a zöldséget / Fotó: Shutterstock

Pár csepp citromlé

Néhány csepp citromlé is elég ahhoz, hogy frissebbek és zamatosabbak legyenek a zöldségek. Ehhez főzzük, pároljuk vagy pirítsuk meg a zöldségeket és amíg meleg, facsarjunk rá egy kevés citromlevet. A gyümölcs savassága egyensúlyba hozza a zöldség ízeit, fokozza az aromákat. Ráadásul a citrom nagyon jól kombinálható a fűszerekkel is, például fokhagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal vagy mentával.

A fokhagyma is elvarázsolja az ételt

A fokhagyma számos étel elengedhetetlen összetevője, jellegzetes aromájával egészen megváltoztatja az ételek ízét. Éppen ezért nem meglepő, hogy a fokhagyma a legegyszerűbb fagyasztott zöldségből is finom köretet varázsol. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, vágjunk apróra pár gerezd fokhagymát és pirítsuk addig, amíg illatos lesz. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen, különben keserű lesz tőle az étel! Adjuk a fokhagymához a fagyasztott zöldségeket, és pirítsuk 5-8 percig. Ha még ízletesebbé szeretnénk tenni az ételt, akkor a fokhagyma előtt pirítsunk meg egy kevés apróra vágott hagymát is.

Apróra vágott fokhagymával is ízesíthetjük a fagyasztott zöldségeket / Fotó: Shutterstock
Apróra vágott fokhagymával is ízesíthetjük a fagyasztott zöldségeket / Fotó: Shutterstock

Ezeket is kipróbálhatjuk

  • Pirított szalonnával is gazdagíthatjuk a zöldséget, amit ilyenkor érdemes a szalonna zsírjában megpirítani.
  • A sajtszósz nemcsak a tésztákhoz vagy a rakott ételekhez illik, hanem a párolt zöldségekhez is remekül passzol.
  • A fagyasztott zöldségeket akár zöldségalaplében is megpárolhatjuk, majd kevés vajon, fokhagymával pirítsuk pár percig. Mennyeien finom lesz!
  • A párolt zöldségeket akár pirított magvakkal is megszórhatjuk, amelyek szintén különleges ízvilággal gazdagítják az ételt.

Forrás: Mashed

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.