Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Egyszerű trükkök, amelyek igazán ízletessé varázsolják a fagyasztott zöldséget

párolt zöldség / Fotó: Shutterstock
A fagyasztott zöldségek mindig kapóra jönnek, ha időhiányban szenvedünk, hiszen pillanatok alatt egészséges és tápláló ételek készülhetnek belőlük. Talán az egyetlen gond az velük, hogy nem elég ízletesek, de ezen a problémán könnyen segíthetünk!

A jó hír tehát az, hogy néhány egyszerű trükkel sokkal finomabbá varázsolhatjuk a fagyasztott zöldségeket.

Fagyasztott zöldségből is készülhet mennyei köret / Fotó: Shutterstock
Fagyasztott zöldségből is készülhet mennyei köret / Fotó: Shutterstock

Pirítsuk meg!

Vegyünk elő egy serpenyőt, melegítsünk fel benne néhány evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket. Pirítsuk néhány percig, közben néha kavarjuk meg. Amikor az étel karamellizálódni kezd, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Ettől az egyszerű módszertől 5-8 perc alatt rendkívül ízletesek és enyhén ropogósak lesznek a zöldségek.

A vaj is csodákra képes

A fagyasztott zöldségeket egy kis vajjal is feldobhatjuk, ezzel fokozhatjuk természetes ízüket. A vajat többféleképpen is felhasználhatjuk, például, egy serpenyőben felmelegítjük és megpároljuk benne a zöldségeket. Vagy, a már megfőzött, még forró zöldségekhez keverünk vajat, amit ezután ízesíthetünk sóval, borssal, fokhagymaporral, vagy akár friss zöldfűszerekkel is.

Olívaolajon vagy vajon is megpárolhatjuk a zöldséget / Fotó: Shutterstock
Olívaolajon vagy vajon is megpárolhatjuk a zöldséget / Fotó: Shutterstock

Pár csepp citromlé

Néhány csepp citromlé is elég ahhoz, hogy frissebbek és zamatosabbak legyenek a zöldségek. Ehhez főzzük, pároljuk vagy pirítsuk meg a zöldségeket és amíg meleg, facsarjunk rá egy kevés citromlevet. A gyümölcs savassága egyensúlyba hozza a zöldség ízeit, fokozza az aromákat. Ráadásul a citrom nagyon jól kombinálható a fűszerekkel is, például fokhagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal vagy mentával.

A fokhagyma is elvarázsolja az ételt

A fokhagyma számos étel elengedhetetlen összetevője, jellegzetes aromájával egészen megváltoztatja az ételek ízét. Éppen ezért nem meglepő, hogy a fokhagyma a legegyszerűbb fagyasztott zöldségből is finom köretet varázsol. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, vágjunk apróra pár gerezd fokhagymát és pirítsuk addig, amíg illatos lesz. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen, különben keserű lesz tőle az étel! Adjuk a fokhagymához a fagyasztott zöldségeket, és pirítsuk 5-8 percig. Ha még ízletesebbé szeretnénk tenni az ételt, akkor a fokhagyma előtt pirítsunk meg egy kevés apróra vágott hagymát is.

Apróra vágott fokhagymával is ízesíthetjük a fagyasztott zöldségeket / Fotó: Shutterstock
Apróra vágott fokhagymával is ízesíthetjük a fagyasztott zöldségeket / Fotó: Shutterstock

Ezeket is kipróbálhatjuk

  • Pirított szalonnával is gazdagíthatjuk a zöldséget, amit ilyenkor érdemes a szalonna zsírjában megpirítani.
  • A sajtszósz nemcsak a tésztákhoz vagy a rakott ételekhez illik, hanem a párolt zöldségekhez is remekül passzol.
  • A fagyasztott zöldségeket akár zöldségalaplében is megpárolhatjuk, majd kevés vajon, fokhagymával pirítsuk pár percig. Mennyeien finom lesz!
  • A párolt zöldségeket akár pirított magvakkal is megszórhatjuk, amelyek szintén különleges ízvilággal gazdagítják az ételt.

Forrás: Mashed

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.