Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Ha így tárolod a gyümölcsöket, hetekig is friss maradhat

Banán /Fotó: Shutterstock
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.

Brianna Khayyat élelmiszerkutató a napokban osztotta meg közösségi oldalán azt a praktikát, aminek alkalmazásával hosszabb ideig maradnak frissek a gyümölcsök – írja a Tafelspicc.

A szakember azt tanácsolja, hogy a gyümölcsöket, azok közül is leginkább az epret, rakjuk egy zárható befőttes üvegbe, hiszen így lelassul a baktériumok terjedése, ennek köszönhetően pedig akár két hétig is friss maradhat arról nem beszélve, hogy ezzel nagy mértékben csökkenhet a pazarlás is háztartásunkban.

Brianna hozzátette, hogy ha bogyós gyümölcsökről van szó, akkor arra figyelj, hogy mielőtt az üvegbe pakolod őket, öblítsük le, aztán hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. A poszt alatt található kommentek között többen is azt írták, hogy valóban működik a trükk, ennek köszönhetően pedig sokkal tovább ehető maradt a gyümölcs. – Az eper 2 hétnél is tovább maradt friss, az áfonya pedig egy egész hónapig - írta a szekértő bejegyzése alatt az egyik lelkes követője.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.