Brianna Khayyat élelmiszerkutató a napokban osztotta meg közösségi oldalán azt a praktikát, aminek alkalmazásával hosszabb ideig maradnak frissek a gyümölcsök – írja a Tafelspicc.
A szakember azt tanácsolja, hogy a gyümölcsöket, azok közül is leginkább az epret, rakjuk egy zárható befőttes üvegbe, hiszen így lelassul a baktériumok terjedése, ennek köszönhetően pedig akár két hétig is friss maradhat arról nem beszélve, hogy ezzel nagy mértékben csökkenhet a pazarlás is háztartásunkban.
Brianna hozzátette, hogy ha bogyós gyümölcsökről van szó, akkor arra figyelj, hogy mielőtt az üvegbe pakolod őket, öblítsük le, aztán hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. A poszt alatt található kommentek között többen is azt írták, hogy valóban működik a trükk, ennek köszönhetően pedig sokkal tovább ehető maradt a gyümölcs. – Az eper 2 hétnél is tovább maradt friss, az áfonya pedig egy egész hónapig - írta a szekértő bejegyzése alatt az egyik lelkes követője.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.