Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Praktikus

Ha így tárolod a gyümölcsöket, hetekig is friss maradhat

Banán /Fotó: Shutterstock
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.

Brianna Khayyat élelmiszerkutató a napokban osztotta meg közösségi oldalán azt a praktikát, aminek alkalmazásával hosszabb ideig maradnak frissek a gyümölcsök – írja a Tafelspicc.

A szakember azt tanácsolja, hogy a gyümölcsöket, azok közül is leginkább az epret, rakjuk egy zárható befőttes üvegbe, hiszen így lelassul a baktériumok terjedése, ennek köszönhetően pedig akár két hétig is friss maradhat arról nem beszélve, hogy ezzel nagy mértékben csökkenhet a pazarlás is háztartásunkban.

Brianna hozzátette, hogy ha bogyós gyümölcsökről van szó, akkor arra figyelj, hogy mielőtt az üvegbe pakolod őket, öblítsük le, aztán hagyd, hogy teljesen megszáradjanak. A poszt alatt található kommentek között többen is azt írták, hogy valóban működik a trükk, ennek köszönhetően pedig sokkal tovább ehető maradt a gyümölcs. – Az eper 2 hétnél is tovább maradt friss, az áfonya pedig egy egész hónapig - írta a szekértő bejegyzése alatt az egyik lelkes követője.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.