Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Íme néhány tipp halpucoláshoz, sütéshez, főzéshez.

Adtunk már tippeket rántotthús-sütéshez, később a főzelékfőzés kerül terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat. De jelentkeztünk kelt tésztás trükkökkel, és elárultuk, hogyan hasznosítsuk újra a főzővizet és mit kezdjünk a maradékkal .

1.

Halfilézéskor, ha a hal farkát sóba mártott ujjakkal fogjuk meg, nem csúszik el a hal.

HALAS RECEPTEK >>>
2.

A halszag eltávolítható az edényről és az evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatjuk el őket.

Hetente egyszer-kétszer érdemes zsírosabb tengeri halat, például makrélát vagy lazacot fogyasztani, míg az édesvízi fajták közül a fehér busa és a kecsege a legjobb választás
Hetente egyszer-kétszer érdemes zsírosabb tengeri halat, például makrélát vagy lazacot fogyasztani, míg az édesvízi fajták közül a fehér busa és a kecsege a legjobb választás
3.

A halat könnyebb megtisztítani a pikkelyeitől, ha előtte rövid időre forró vízbe tesszük.

HÚSOK ÉS HALAK >>>
4.

Hal- és hagymatisztítás után nedves sóval mossunk kezet, az elveszi a kellemetlen szagot.

A halban rengeteg a vitamin (különösen az A-, B-, D-) és az ásványi anyag (vas, szelén, cink, jód). Emellett a tengeri halakban az igen értékes omega-3 zsírsav is megtalálható
A halban rengeteg a vitamin (különösen az A-, B-, D-) és az ásványi anyag (vas, szelén, cink, jód). Emellett a tengeri halakban az igen értékes omega-3 zsírsav is megtalálható
5.

A tengeri halat tegyük néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsük le róla a tejet, töröljük szárazra, és máris panírozhatjuk, süthetjük is. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmunk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.