Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

3 tipp, hogy jó minőségű száraztésztát válassz – ezekre figyelj vásárláskor!

Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.

Persze a legjobb a házi tészta, és ha egy kis olasz faluban lennénk, biztosan hetente gyártanánk a farfallét és tagliatellét, de itthon legtöbbször készen vesszük meg őket. Kis odafigyeléssel viszont így is választhatunk olyat, ami nem (sokkal) marad alul a frissen gyúrt verzióhoz képest.

Csupán három kritériumra kell figyelnünk, és soha többé nem választunk rossz tésztát a boltokban (Fotó: Shutterstock)
Csupán három kritériumra kell figyelnünk, és soha többé nem választunk rossz tésztát a boltokban (Fotó: Shutterstock)

Erre a három kritériumra figyeljünk

Az első fontos jellemzője a tésztának a színe. Ha túl sárgás, az arra utal, hogy gyorsan, magas hőmérsékleten szárították, ami rontja a minőségét. Célszerű a halványsárga színű változatokat leemelni a polcról.

Célszerű figyelni a tészta felületére is. A jó minőségű száraztészta kissé érdes és durva tapintású, mert ez segít, hogy a szósz jobban tapadjon rá. Ha nagyon simának tűnik a felülete, inkább válasszunk másik fajtát.

Szintén árulkodó jel a főzés utáni állapot. Ha az eredeti formája tönkremegy a tésztának, akkor valószínűleg nem túl jó minőségű terméket vásároltunk. Persze ezt előre nem lehet tudni, de a következő alkalommal válasszunk másik tésztafajtát.

Ti is imádjátok a tésztaételeket?
A legjobb receptjeink között biztosan megtaláljátok a kedvenceteket!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.