A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Praktikus

3 tipp, hogy jó minőségű száraztésztát válassz – ezekre figyelj vásárláskor!

Egy mennyei húsos-zöldséges-szószos tésztának aligha tud bárki is ellenállni, ám az ízélményt elronthatja, ha rossz minőségű alapanyagból készült az étel. Segítünk, hogy mindig jó fajta száraztésztát válassz.

Persze a legjobb a házi tészta, és ha egy kis olasz faluban lennénk, biztosan hetente gyártanánk a farfallét és tagliatellét, de itthon legtöbbször készen vesszük meg őket. Kis odafigyeléssel viszont így is választhatunk olyat, ami nem (sokkal) marad alul a frissen gyúrt verzióhoz képest.

Csupán három kritériumra kell figyelnünk, és soha többé nem választunk rossz tésztát a boltokban (Fotó: Shutterstock)
Csupán három kritériumra kell figyelnünk, és soha többé nem választunk rossz tésztát a boltokban (Fotó: Shutterstock)

Erre a három kritériumra figyeljünk

Az első fontos jellemzője a tésztának a színe. Ha túl sárgás, az arra utal, hogy gyorsan, magas hőmérsékleten szárították, ami rontja a minőségét. Célszerű a halványsárga színű változatokat leemelni a polcról.

Célszerű figyelni a tészta felületére is. A jó minőségű száraztészta kissé érdes és durva tapintású, mert ez segít, hogy a szósz jobban tapadjon rá. Ha nagyon simának tűnik a felülete, inkább válasszunk másik fajtát.

Szintén árulkodó jel a főzés utáni állapot. Ha az eredeti formája tönkremegy a tésztának, akkor valószínűleg nem túl jó minőségű terméket vásároltunk. Persze ezt előre nem lehet tudni, de a következő alkalommal válasszunk másik tésztafajtát.

Ti is imádjátok a tésztaételeket?
A legjobb receptjeink között biztosan megtaláljátok a kedvenceteket!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.