Szerencsére számos megbízható módszer létezik a tojás szétterülésének, folyásának megakadályozására. Van köztük ismertebb, és egészen egyedi megoldás is. Olvass tovább, hogy megismerd a praktikus technikákat.
Kipróbált és valóban működő módszer. A tojáskarika elengedhetetlen kellék azokban az éttermekben, ahol szerepel az étlapon tükörtojás. Nagyon egyszerűek, általában rozsdamentes acélból vagy szilikonból készülnek. Olcsók, és könnyen tisztíthatók. A nyers tojást csak beütöd a formába, és megsütöd.
Bár nem egy nagy beruházás, de valaki teljesen feleslegesnek tartja a tojásgyűrű használatát. Előfordulhat, hogy ő a hagymakarikára esküszik, és ezt meg is értjük: gyönyörű szép lesz a tojás formája, megbolondítva egy kis extra ízzel!
Csakúgy, mint a hagymából készített, ez is isteni finom, sőt enyhén színes is lehet a végeredmény. Míg a hagyma tökéletes kerek formát ad, addig a kaliforniai paprika kissé szabálytalanabb lesz – de határozottan szép és ízléses.
Nyilvánvalónak tűnhet, de könnyű nem gondolni arra, hogy az egészen kis serpenyőkben tuti szép kerek formájú lesz a tükörtojás.
Kicsit kilóg a sorból, de ezzel is próbálkozhatsz: a tojást ne egyből a serpenyőbe üsd, hanem egy kis tálkába. Miért? Nem számít, milyen ügyes vagy a tojás feltörésében, mindig hibázhatsz, hiszen egyszerre két dologra kell figyelni: feltörni a tojást, majd gyorsan és óvatosan bele kell önteni a serpenyőbe. Ha először szépen beleütöd a tálkába, majd onnan óvatosan a serpenyőbe csúsztatod a tojást, nagyobb eséllyel sikerül a kerek formát megtartva megsütnöd.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.