Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Epres blondie
Praktikus

5 szuper ötlet, hogy mi készüljön a megmaradt főtt rizsből

Biztosan veled is előfordult már, hogy több rizst főztél, mint amennyit a család egy vasárnapi ebéd alatt el tudott pusztítani. Hogy mi legyen a maradékkal? Mutatunk néhány fantasztikus tippet, hogy ne mindig gyümölcsrizs legyen a megoldás!

Hiába tudjuk, hogy nagyjából mennyi rizs fogy egy-egy ebéd során, néha bizony sokkal többet főzünk, mint kellene. Szerencsére a megmaradt rizs szinte új életre kelhet egy kis kreativitással. 
 

A maradék főtt rizsből sok-sok finomság készíthető / Fotó: Shutterstock
A maradék főtt rizsből sok-sok finomság készíthető / Fotó: Shutterstock

1) Készíts sült rizst

Kevés olyan étel van, amelyet a maradék alapanyagok tesznek különösen ízletessé, de a sült rizs ezek közé tartozik. Ha elég ideig pihenteted a maradék rizst, akkor garantáltan finom lesz a végeredmény, és még spóroltál is. Figyeld meg: az íze pont olyan lesz, mintha a kedvenc kínaidból rendelted volna.

2) Keverd a maradék rizst levesbe

Függetlenül attól, hogy a nagyi receptje alapján készíted a hús- vagy zöldséglevest vagy egy szuper TikTok-videóból szerezted a tuti receptet, ha levesbetétnek rizst kínálsz, nem foghatsz mellé. A levesek hihetetlenül sokoldalúak, még az azonos receptekből készülteknek is más-más lehet az ízük: bátran állíthatjuk, hogy annyi leves van, ahány ember. A főtt rizs minden leveshez illik, csak kiadósabbá, tartalmasabbá teszi azokat.

3) Tedd burritóba

A mexikói konyha rengeteg javaslatot kínál a maradék főtt gabonák felhasználására. A burrito rizzsel való megtöltése ízletes megoldás a maradék hasznosítására. Egyszerűen melegítsd fel a rizst egy kevés apróra vágott korianderrel, és máris kész a mennyei burriot alap. A vegán burritókban a rizs tökéletes kiegészítője a babnak és más, finom zöldségeknek, de remekül passzol a sajtokhoz, sőt a rántottához is.

A burritót még gazdagabbá teszi a főtt rizs / Fotó: Shutterstock
A burritót még gazdagabbá teszi a főtt rizs / Fotó: Shutterstock

4) A maradék rizsből lehet olasz előétel

Többféle rizsgolyót is készítenek az olaszok. A két legnépszerűbb a suppli és az arancini. Előbbi talán egyszerűbb: a rizsgolyó közepén mozzarella lapul, majd a golyót lisztbe forgatva sütik ki. Az arancini hasonlóan készül, de a töltelék más: a sajton kívül számos más összetevőt is tartalmaz. Kerülhet bele darált hús, sonka, zöldség – tulajdonképpen csak a szakácstól függ, hogy mivel teszi még tartalmasabbá a rizsgolyót.
 

5) Süss belőle frittatát

A hétvégi ebédből megmaradt főtt rizsből tökéletes reggelit készíthetsz hétfőn. A tojásalapú olasz étel, ami leginkább az omletthez hasonlít, rizzsel gazdagítva tápláló és egészséges reggeli lesz.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.