Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Praktikus

Napi praktika: így biztosan nem fog összeesni a tojáshab

Tojáshab
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy marad kemény a felvert tojáshab.

A tojásfehérjét felverni szerencsére nem nagy kunszt, és nem is lehet túlverni, mint a tejszínt, viszont könnyen összeeshet. Ha azt szeretnénk, hogy a tojáshabunk kemény és magas maradjon, akkor érdemes a habhoz keverni valamelyik titkos hozzávalót!

Tipp: Ha felverés előtt egy kevés citromlevet vagy egy csipetnyi sót teszel a tojásfehérjébe, a hab nem esik össze.

A titkos hozzávalók: egy kevés citromlé vagy 1 csipet só / Fotó: Shutterstock
A titkos hozzávalók: egy kevés citromlé vagy 1 csipet só / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a habos szilvás sütemény receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

Habos szilvás sütemény

Hozzávalók:

27 dkg liszt + a nyújtáshoz
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg vaj
18 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1/2 db citrom
1ek tejföl
70 dkg szilva
2 ek búzadara
1 tk őrölt fahéj
5 db tojásfehérje
3 ek porcukor
1 ek citromlé

Elkészítése:

1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a felkockázott, puha vajat, 8 dkg kristály-, valamint az egyik tasak vaníliás cukrot, és összemorzsoljuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy 20x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a lisztezett felületen kinyújtott tésztát, meghintjük búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta a szilvákat. Megszórjuk a maradék fahéjjal elkevert kristály- és vaníliás cukorral.

3. A tojásfehérjéket a porcukorral, valamint az 1 ek citromlével kemény habbá verjük, és a szilvákra simítjuk. A sütit 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a fehérjehab szép aranybarnára nem sül.

4. A kihűlt tésztát tálalás előtt óvatosan felszeleteljük egy hideg vízbe mártott késsel.

Próbáljátok ki, mennyei! :)
Próbáljátok ki, mennyei! :)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.