Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Napi praktika: így lesz gyönyörű, aranysárga a főtt kukorica

Főtt kukorica
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy őrzi meg élénksárga színét a főtt kukorica.

Ha azt szeretnéd, hogy a kukorica főzés után is megőrizze szép, sárga színét, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki, és add hozzá a titkos hozzávalót a főzővízhez!

Tipp: A kukorica megőrzi szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány csepp citromlét is teszel.

Ne felejtsd el hozzáadni a citromlevet a főzővízhez! ;)
Ne felejtsd el hozzáadni a citromlevet a főzővízhez! ;)

Próbáld ki a főtt kukorica receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

A tökéletes főtt kukorica

Hozzávalók:

  • 2 cső kukorica
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

1. A főtt kukorica (2 cső személyenként) elkészítéséhez a kukoricákról leszedjük a héját, és megtisztítjuk.

2. A fazék aljára tesszük a zöld héjakat, rátesszük a kukoricákat, majd befedjük a héjával.

3. Felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje.

4. Hozzáadunk néhány csepp citromlevet, hogy a kukorica megőrizze aranysárga színét.

5. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük (amíg megpuhul), majd a saját levében hagyjuk kihűlni.

6. Ízlés szerint sózzuk.

A tökéletes főtt kukorica / Fotó: Shutterstock
A tökéletes főtt kukorica / Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.