Ha azt szeretnéd, hogy a kukorica főzés után is megőrizze szép, sárga színét, akkor a következő trükköt mindenképp próbáld ki, és add hozzá a titkos hozzávalót a főzővízhez!
Tipp: A kukorica megőrzi szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány csepp citromlét is teszel.
Próbáld ki a főtt kukorica receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A főtt kukorica (2 cső személyenként) elkészítéséhez a kukoricákról leszedjük a héját, és megtisztítjuk.
2. A fazék aljára tesszük a zöld héjakat, rátesszük a kukoricákat, majd befedjük a héjával.
3. Felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje.
4. Hozzáadunk néhány csepp citromlevet, hogy a kukorica megőrizze aranysárga színét.
5. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük (amíg megpuhul), majd a saját levében hagyjuk kihűlni.
6. Ízlés szerint sózzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.