Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Praktikus

Napi praktika: így nem szárad ki sütés közben a rántott csirkemell

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz garantáltan omlós a rántott csirkemell.

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. A következő trükktől viszont garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is!

Tipp: Ha a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

Így nem lesz többé száraz a rántott csirkemell! / Fotó: Shutterstock
Így nem lesz többé száraz a rántott csirkemell! / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

sajttal-sonkával Rántott csirkemell recept

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg sajt
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.

2. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.

3. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Sült krumplival, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva a legfinomabb!
Sült krumplival, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva a legfinomabb!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.