Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Praktikus

Napi praktika: így nem szárad ki sütés közben a rántott csirkemell

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz garantáltan omlós a rántott csirkemell.

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. A következő trükktől viszont garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is!

Tipp: Ha a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

Így nem lesz többé száraz a rántott csirkemell! / Fotó: Shutterstock
Így nem lesz többé száraz a rántott csirkemell! / Fotó: Shutterstock

Próbáld ki a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

sajttal-sonkával Rántott csirkemell recept

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg sajt
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.

2. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.

3. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Sült krumplival, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva a legfinomabb!
Sült krumplival, burgonyapürével vagy rizzsel tálalva a legfinomabb!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.