A pitetésztánál kevés egyszerűbb süteménytészta létezik, de sok buktatója is van az elkészítésének. Most eláruljuk, mi az, amire mindenképpen figyelni kell az összeállításnál, és egy titkos hozzávalós tippet is adunk, amitől garantáltan könnyed és puha lesz a tészta.
Csupán néhány hozzávalóra van szükség a pitetésztához: lisztre, cukorra, sóra, vajra és vízre. Ezek megfelelő arányából mennyei omlós tészta áll össze, ha egy-két dologra odafigyelünk.
A víz egy részét vagy akár az egészét helyettesíthetjük hideg vodkával. A benne lévő etanol ugyanis megakadályozza, hogy a lisztben lévő glutén a vajhoz kötődjön, így a tészta állaga könnyedebb, lágyabb lesz. Az alkohol sütés közben elpárolog, így az ízt nem befolyásolja, és autóba is nyugodtan ülhetünk egy szelet sütemény után.
A hozzávalókon felül fontos lépés még a pihentetés. A fenti tippeket bemutató videóban az is jól látszik, hogy nemcsak a tésztagombócot kell pihentetni, hanem a sütőformába egyengetett pitealapot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.