Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hogy érdemes használni a római tálat? Mivel lehet helyettesíteni a cukros majonézt a krumplisalátában? Hogyan főzzünk karfiolt anélkül, hogy kellemetlen szag lenne a lakásban? Íme néhány pofonegyszerű házi praktika, amiről jó tudni!

Varázslat a római tálban

Napjainkban újra népszerű az úgynevezett pataki tál. A cserépedény előnye, hogy zsiradék nélkül is bármit puhára, sőt, ropogósra párolhatunk benne. A sütés során a víz fokozatosan elpárolog az edény falából, így a benne készülő étel nem szárad ki. A cserépedényt mindig hideg sütőbe kell tenni, és csak néhány percnyi melegedés után szabad magasabb hőfokra kapcsolni, különben a tál könnyen elpattanhat. A sütési idő kb. 20 perccel lesz hosszabb, mint a hagyományos edények esetén. Meleg vízzel, mosogatószer nélkül, kefe vagy szivacs segítségével tisztítható.

Krém a tortán

Minden születésnap kötelező kelléke a habos-krémes torta, amit azonban nem mindig „helyben” fogyasztunk. Ha krém vagy hab van a tetején, nehezen fedhető le, vagy csomagolható dobozba. Ilyenkor szúrj bele néhány fogpiszkálót, és így borítsd rá a papírt, hogy az ne ragadjon bele a habba!

Kalóriaszegény burgonyasaláta

A tubusos majonéz rengeteg cukrot tartalmaz, ezért a diétázók jobban járnak, ha saját kezűleg készítik el a finomságot! Ha spórolni szeretnél a kalóriákkal, mostantól a következő öntetet borítsd a krumplisalátára! Keverj össze 5 evőkanálnyi ecettel, ugyanennyi olívaolajjal és 1 maréknyi felaprított petrezselyemzölddel 100 ml húsleveslét. Öntsd a salátára, és legalább 3 órán keresztül hagyjd a burgonyát a marinádban!

Zöldséges fortélyok

Elkerülheted, hogy karfiol kellemetlen szagot árasszon, ha egy szelet gézbe csomagolt kenyeret is beleteszel a főzőlevébe. Ha a zöldség megpuhult, egyszerűen távolítsd el a „szagelszívót”. A héjában főzött burgonya kérge nem reped meg, ha a főzővízbe egy kevés ecetet öntesz.

Trükk, ha kemény a vaj

Ha túl kemény a vaj vagy a margarin ahhoz, hogy dolgozz vele, ne a mikróba tedd! Fedd le egy egy meleg pohárral, pár perc múlva már vágható is lesz.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.