A zöldfűszerek igencsak egészséges ízesítői az ételeinknek, mégsem használjuk őket kellőképpen széles körben. Vagy ha elő is kerül a főzéskor, szinte garantált, hogy mindenki a kézenfekvőbb megoldáshoz nyúl: a szárított változathoz. Ennek hátterében állhat, hogy a tasakos fűszereket olyan egyszerű használni, míg a frissek esetében egy örökkévalóságig tart, mire az apró leveleket egyesével leszedegetjük a szárról. Pedig számos előnye van, ha friss fűszereket használunk, és most azt is megmutatjuk, hogyan ússzuk meg a szárazással járó macerát.
A zöld növények, így a fűszerek is, sokféle vitaminban gazdagok, de C-vitamin-tartalmuk a legkiemelkedőbb. Ez azonban a főzés során elvész, így ha friss fűszerekkel dolgozunk, általában érdemes azt a folyamat végén, vagy akár csak tálaláskor hozzáadni az ételhez.
Emellett a zöldek színéért felelős pigment, a klorofill is megtalálható bennük, mely a napfény éltető energiájával jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Például méregtelenít, tisztítja a vért, csökkenti az étvágyat (helló, diétázók!), antioxidáns hatású – csak hogy néhányat említsünk.
A népszerű videós közösségimédia-felületen bukkantunk arra a trükkre, amit mindenkinek ismernie kell. Nincs szükség másra, mint egy sajtreszelőre, aminek a lyukain áthúzva a fűszerágat a levelek könnyedén leválnak, a szár pedig csupasz marad. Nézd csak!
Ha most te is eldöntötted, hogy ezentúl csak a friss fűszerek jöhetnek szóba, segítünk kicsit, melyik ételhez milyen fajtát válassz.
Az alábbi receptek mindegyikét a zöldfűszer teszi különlegessé. Próbáld ki őket, remek alkalom, hogy teszteld a fenti praktikát!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.