Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Ezt tedd kenyér helyett a fasírtba: így lesz elképesztően könnyű és levegős

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk: esszük krumplival, gabonaköretekkel és persze imádjuk feltétként főzelékekhez. Ha szeretnéd, hogy igazán könnyű és egészséges legyen a húsgolyó, olvasd el cikkünket!

A fasírt alapreceptje nem bonyolult: darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, esetleg zabpehelyben, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá roppanós panír. A Ripost most egy olyan receptet osztott meg, amiből kimarad a kenyér és belekerül valami egészen más.

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel
A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel /Fotó: Shutterstock

Hogy mi ez a titokzatos hozzávaló? A zsemle helyett egyszerűen tegyél a fasírtba szódabikarbónát! Ez a hétköznapi, minden háztartásban megtalálható anyag sütés közben szinte felfújja a húst, amitől a térfogata kissé megnövekszik, a belseje pedig könnyű, laza szerkezetű lesz. Ha mégis nagyon puhának, képlékenynek érzed a húsos keveréket, adj hozzá egy kevés csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít abban, hogy könnyebben formázd meg a golyókat.

Diétás fasírt hozzávalói:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Elkészítése:

  1. A darált húst a összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet.
  2. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzik és megszórjuk a paprikával.
  3. Tetszőleges nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Mártogatóssal is isteni finom!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.