Elkészítés: Fűszerkivonatot készítünk: 2 dl vizet pár percig forralunk az ánizzsal és az egész fahéjjal, 1 citrom reszelt héjával, néhány cikk citrommal és fél kávéskanál őrölt szegfűszeggel.
A megtisztított körtét kockára vágjuk, és enyhén sós vízben néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyalekvárt, majd beleszűrjük a fűszerkivonatot.
A megpuhult körtéket kivesszük a főzőléből, és egy turmixgépben összedolgozzuk a vörösborral. A masszát visszaöntjük a levesbe, és cukorral édesítjük. Hozzáadjuk az áfonyát, és további 10 percig főzzük.
Tálaláskor 1-1 kanál tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.