Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, a szilvát magozzuk ki.
2 dkg liszt kivételével a száraz anyagokat keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, az olajat, és egy fakanállal dolgozzuk össze. NEM KELL TÚLSÁGOSAN KIDOLGOZNI!
Az áfonyát szórjuk meg a félretett liszttel, és forgassuk a tésztába.
Osszuk el a tésztát a papírkapszlival bélelt 12 lyukú muffin sütőformában.
180 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket, amíg színt kap a tetejük, és ha megnyomjuk, visszaugrik a tészta.
A szilvát szórjuk meg a fahéjjal és a nyírfacukorral, öntsük rá a rumaromát, és alaposan turmixoljuk össze. 1-2 kanálnyit vegyünk ki belőle, forrósítsuk fel, és oldjuk fel benne a zselatint, majd keverjük el a többivel.
A hideg (!!!) tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a szilvapürét. Tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálaláskor halmozzuk a muffinok tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.