Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, a szilvát magozzuk ki.
2 dkg liszt kivételével a száraz anyagokat keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, az olajat, és egy fakanállal dolgozzuk össze. NEM KELL TÚLSÁGOSAN KIDOLGOZNI!
Az áfonyát szórjuk meg a félretett liszttel, és forgassuk a tésztába.
Osszuk el a tésztát a papírkapszlival bélelt 12 lyukú muffin sütőformában.
180 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket, amíg színt kap a tetejük, és ha megnyomjuk, visszaugrik a tészta.
A szilvát szórjuk meg a fahéjjal és a nyírfacukorral, öntsük rá a rumaromát, és alaposan turmixoljuk össze. 1-2 kanálnyit vegyünk ki belőle, forrósítsuk fel, és oldjuk fel benne a zselatint, majd keverjük el a többivel.
A hideg (!!!) tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a szilvapürét. Tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálaláskor halmozzuk a muffinok tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.