Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 4 darab kb. 10 cm átmérőjű tűzálló tálkát.
A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, felváltva beledolgozzuk a lisztet és a tejet, majd a vajad is hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A formákba szétosztjuk.
Az áfonyát leöblítjük, szárazra töröljük, és keveset félretéve a tésztára szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, és minden tortácskára 1-1 adagot halmozunk. Megszórjuk a maradék friss áfonyával, és így tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.