A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka. Ehhez csipeszt használjunk, majd sózzuk meg.
Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegtetni. A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk.
Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig. A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral, és fél citrom levével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.
Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.
Megjegyzés
Karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal, most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő szép fehér húsú kellemes ízű halfajta. Magyarországon termesztett fajtát vettem, és az unokáim is nagyon meg voltak elégedve. Egy klasszikus receptet választottam, ami nagy sikert aratott a családi körben. Érdemes többször is elkészíteni, amikor ehhez a halhoz hozzájutunk!
A receptet és a fotót zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.