Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Afrikai harcsa Esterházy módra recept
recept
Mester

Afrikai harcsa Esterházy módra

75 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 10. 12.

Elkészítés

  1. A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka. Ehhez csipeszt használjunk, majd sózzuk meg.
  2. Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegtetni. A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk.
  3. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig. A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral, és fél citrom levével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.
  4. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.
Megjegyzés
Karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal, most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő szép fehér húsú kellemes ízű halfajta. Magyarországon termesztett fajtát vettem, és az unokáim is nagyon meg voltak elégedve. Egy klasszikus receptet választottam, ami nagy sikert aratott a családi körben. Érdemes többször is elkészíteni, amikor ehhez a halhoz hozzájutunk! A receptet és a fotót zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Egyszerű bakonyi sertéstokány
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept)
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa recept
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem recept
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fácánleves recept
Recept
Egyszerű

Fácánleves

210 perc
|
5 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.