Elkészítés: Padlizsán megszurkálva sütőbe teszem, 20 perc múlva követi a paprika, 40 percig sülnek, 220 fokon. Addig felaprítok 2 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 5 paradicsomot, 1/4 zellert.
A sült paprikát letakarva pihentetem 10 percig, majd meghámozom, egyszerűen le lehet húzni a héját. A padlizsánt hosszában kettévágom, kikaparom a húsát.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert és pici chilit serpenyőben bő olajon megdinszteltem, sót rendesen adok hozzá, mivel eddig semmibe nem került ízesítő. Csombort, kakukkfüvet, rozmaringot teszek hozzá, saját szárított fűszereimből. A végén mindent összeöntök, és 1 mokkáskanál nártium benzoátot hozzátéve összeturmixolom. Megkóstoltam! Még egy kevés sót elbírt.
Bébiételes üvegeket kifőzök, az ajvárt beletöltöm, a tetejére 1 kávéskanál olívaolajat öntök. Befőzési fóliát, nem celofánt! téve rá lekupakolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.