Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük 2 teáskanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig pihentetjük.
Elkészítés: A vajat meglangyosítjuk, a 10 dkg cukorral, a maradék tejjel, a citromhéjjal, egy csipet sóval együtt a liszthez keverjük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából alma nagyságú gombócokat formázunk, és lisztezett deszkára sorakoztatjuk. Letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. A körethez meghámozzuk az almát, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, gerezdekre szeljük. A bort elkeverjük 2,5 dl vízzel, a citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal, és rövid ideig főzzük benne az almagerezdeket. (Az almák legyenek puhák, de ne essenek szét!) Hagyjuk langyosra hűlni. Felforrósítjuk az olajat (vagy inkább vajat), aranybarnára sütjük benne a „labdákat”, konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és azonnal megforgatjuk a cukorban. Így gyönyörű „almákat” kapunk, és az almakompóttal kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 1234 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.