Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele egy tálba, majd nyomjuk rá a citromlevelet, keverjük össze. Az almához ezután adjuk hozzá az aszalt áfonyát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahajat és a vaníliás pudingport. Ezután keverjük alaposan össze.
A előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az egyik felére halmozzuk rá a gyümölcsös keveréket. Ezután hajtsuk rá a tészta másik felét, és a széleit kenjük le tojással, majd nyomkodjuk le, nehogy sütés közben szétnyíljon (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
A megtöltött tésztát ezután tegyük be a fagyasztóba kb. 20 percre, hogy kellően lehűljön. A hűtőből kivéve helyezzük a megtöltött tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejét kenjük le felvert egész tojással (a lehűlt tészta sütés közben sokkal levelesebb lesz).
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit. Ezután magas hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.