Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom, és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 felé választom. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenek vajjal, és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakom a tepsibe. Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintek őrölt fahéjjal.
Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabarack lekvárt kenek, majd a sok-sok diót, de kevés cukrot, fahéjjal is megszórom egyenletesen.
Az egészet befedem a harmadik lappal, és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a megkelt sütit betolva addig sütöm, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.
Ezután hagyom kihűlni, majd elkészítem a csokimázat, és vastagon bevonom vele, ezt is hagyom rajta megszilárdulni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.