Elkészítés: Megpucolom az almákat, kettőt darabokra vágok, majd meglocsolom rummal, a harmadikból karikákat vágok, ezt pedig citromlével kenem meg, hogy ne barnuljon meg.
A vajat összekeverem a cukorral (vagy mézzel) és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a sütőport, a lisztet, majd a tojásokat. Ha ezzel elkevertem, hozzáadom részletekben a lisztet is. Amikor teljesen sima, belekeverem az almadarabokat. Ha nem elég híg, egy kevés tejjel fel lehet önteni.
Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütöm. Amikor már majdnem kész, ráteszem az almakarikákat, majd egy kicsit tovább sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.