Elkészítés: Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, pici sót, a fahéjat, a szegfűszeget, és addig keverjük, míg habos, egynemű masszát nem kapunk. Ezután belekeverjük a mazsolát, a feldarabolt gyümölcsöket és a narancshéjat.
Egy szögletes, hosszúkás formát kivajazunk, liszttel meghintjük, az almás masszát belesimítjuk, azután alufóliával letakarjuk. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük, és azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 160 Celsius-fokra, illetve közepes lángra.
1 órányi sütés után hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagoljuk, azután hűvös helyen tartjuk.
Tea, kávé mellé kínáljuk. Sokáig elálló sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.