Elkészítés: A töltelékhez lereszeljük az almát, és a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Ízesítjük mézzel, citromlével, hűlni hagyjuk.
A 15 dkg darált diót szárazon átpirítjuk, félretesszük.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a deci tejben kevés cukorral. A liszttel összemorzsoljuk a margarint, és a többi hozzávalóval együtt jó rugalmas tésztát gyúrunk, melyet fél órát pihentetünk a hűtőben.
A tésztát két részre osztjuk, felét egy közepes tepsibe nyújtjuk (melyet vagy sütőpapírral bélelünk, vagy kikenjük és lisztezzük), majd megszórjuk a 15 dkg pirított dióval. A tölteléket elkenjük rajta, majd a tészta másik felével beborítjuk. Sűrűn megszurkáljuk villával, tejjel megkenjük a tetejét.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.