Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojást, a sütőport és a tejfölt összegyúrjuk. A kinyújtás előtt 30 percet állni hagyjuk.
A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, kinyomkudjuk, és kevés olajjal kicsit megpároljuk. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát és kevés cukrot.
Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Ráöntjük a tölteléket, amit kicsi fahéjjal és zsemlemorzsával megszórunk. A maradék tésztát kinyújtuk, és befedjuk vele a tölteléket. Végül villával megszurkáljuk, tojássárgájával bekenjük a tetejét.
Kb. 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.