Elkészítés: A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.
A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Közben elkészíthetjük a tölteléket. A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.
Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet, nehogy megbarnuljon felhasználásig.
A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.
A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.