Előkészítés: Összegyúrjuk a tésztát, és amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
Elkészítés: A ribizlit hagyjuk felengedni, és alaposan lecsepegtetjük (legjobb, ha szűrőkanálba tesszük, és tálat teszünk alá). A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk a rumba. A vaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a zszemlemorzsát. Hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk az almát, magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a zsemlemorzsa 2/3-ával, a széleken 3-3 cm szabadon hagyunk. Ezt a részt megkenjük egy kevés olvasztott vajjal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát majd a ribizlit szétosztjuk a tésztán, rászórjuk a fahéjat, a cukrot és a mazsolát. A szabadon hagyott tésztaszéleket felhajtjuk, és az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.