Elkészítés: A sütőtökös változathoz a sütőtököt és az almát megtisztítjuk, 2 almát lereszelünk, a többit a sütőtökkel felkockázzuk, az újhagymát felaprítjuk. Az olajon enyhén megpirítjuk a cukrot, hozzádobjuk a felkockázott sütőtököt és az almát, valamit az újhagymát, a mozsárban összetört fűszerekkel és pici sóval, felöntjük a fehérborral és az ecettel, felforraljuk, és 10 perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a lereszelt almát, még 5 percig főzzük, üvegekbe öntjük, lezárjuk, és vízgőzben 1 óra 10 percet dunsztoljuk.
A cékláshoz a céklát kisebb kockára vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a céklát, felöntjük a vörösborral és 2 dl vízzel, és 15 percet pároljuk. A vaníliákat félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, és a céklákat adjuk. A szedret 2 dl langyos vízben felolvasztjuk, a vízzel együtt a céklához adjuk, összeforraljuk, belerakjuk a citromsavat, még 5 percig főzzük, üvegekbe öntjük, lezárjuk, és vízgőzben 1 óra 10 percet dunsztoljuk.
Az almachutney-hoz az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, apróra kockázzuk a póréval együtt. A cukrot karamellizáljuk, rádobjuk az almát és a hagymát, enyhén megpirítjuk, felöntjük az olívaolajat, a fehérborecettel és a melasszal, hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, és 3 dl vízzel felforraljuk. 5-6 percig főzzük, ha nem elég sűrű, 1 kanál keményítővel sűríthetjük. Végül hozzáadjuk a citromsavat, a tűzről levéve 1 percig óvatosan keverjük. Üvegekbe öntjük, lezárjuk, és vízgőzben 1 óra 10 percet dunsztoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.