Elkészítés: Olvasszuk fel a nádcukrot, majd dobjuk bele a felkockázott almát, öntsük hozzá a calvadost, fűszerezzük fahéjjal, főzzük puhára. Tegyük félre hűlni.
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, majd öntsük a habhoz, szitáljuk hozzá a liszteket, a diót, és óvatosan forgassuk össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk keskeny darabokra.
A vaníliakrémhez tegyük fel melegedni a tejszínt a vanília kikapart magjaival, a tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd öntsük a tejszínhez, lassú tűzön sűrítsük be. Jeges vízben hűtsük le.
A szeletelt mandulát forgassuk össze az evőkanálnyi porcukorral, és 180 °C-os sütőben pirítsuk meg.
A 2 dl tejszínt verjük kemény habbá 2,5 dkg porcukorral.
A poharak aljára helyezzük a piskótacsíkokat, erre halmozzuk az almát, rá a vaníliakrémet, végül a tejszínhabot és a pirított mandulát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.