Elkészítés: Olvasszuk fel a nádcukrot, majd dobjuk bele a felkockázott almát, öntsük hozzá a calvadost, fűszerezzük fahéjjal, főzzük puhára. Tegyük félre hűlni.
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, majd öntsük a habhoz, szitáljuk hozzá a liszteket, a diót, és óvatosan forgassuk össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk keskeny darabokra.
A vaníliakrémhez tegyük fel melegedni a tejszínt a vanília kikapart magjaival, a tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd öntsük a tejszínhez, lassú tűzön sűrítsük be. Jeges vízben hűtsük le.
A szeletelt mandulát forgassuk össze az evőkanálnyi porcukorral, és 180 °C-os sütőben pirítsuk meg.
A 2 dl tejszínt verjük kemény habbá 2,5 dkg porcukorral.
A poharak aljára helyezzük a piskótacsíkokat, erre halmozzuk az almát, rá a vaníliakrémet, végül a tejszínhabot és a pirított mandulát.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.