A kakaós piskótát a tortalap szélétől 2 cm-re kés hegyével körben vágjuk be, majd kiskanállal emeljük ki a közepét úgy, hogy a szélén és az alján is 2cm-es piskótaréteg maradjon. Az így kialakult üreges tésztát helyezzük tortatálra. A kivájt rész felét morzsoljuk össze (a maradékot más desszerthez használjuk fel).
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg, a felét keverjük bele a piskótamorzsába.
A krémhez tegyük tálba a mascarponét, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, az őrölt fahéjat. Robotgéppel alacsony, majd a legmagasabb fokozaton verjük habbá. Közben szórjunk bele 2 tasak habfixálót is. Végül forgassuk bele az áttört tehéntúrót.
A piskótatorta aljára szórjuk a maradék habfixálót. Halmozzuk rá a lecsöpögtetett almakompótot, majd kupola alakban simítsuk rá a krém nagy részét is. A maradék krémmel vonjuk be a torta oldalát.
Az oldalába nyomjuk bele a félretett pirított mandulát. Szórjuk a torta tetejére a mandulás piskótamorzsát. Legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.