A kakaós piskótát a tortalap szélétől 2 cm-re kés hegyével körben vágjuk be, majd kiskanállal emeljük ki a közepét úgy, hogy a szélén és az alján is 2cm-es piskótaréteg maradjon. Az így kialakult üreges tésztát helyezzük tortatálra. A kivájt rész felét morzsoljuk össze (a maradékot más desszerthez használjuk fel).
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg, a felét keverjük bele a piskótamorzsába.
A krémhez tegyük tálba a mascarponét, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, az őrölt fahéjat. Robotgéppel alacsony, majd a legmagasabb fokozaton verjük habbá. Közben szórjunk bele 2 tasak habfixálót is. Végül forgassuk bele az áttört tehéntúrót.
A piskótatorta aljára szórjuk a maradék habfixálót. Halmozzuk rá a lecsöpögtetett almakompótot, majd kupola alakban simítsuk rá a krém nagy részét is. A maradék krémmel vonjuk be a torta oldalát.
Az oldalába nyomjuk bele a félretett pirított mandulát. Szórjuk a torta tetejére a mandulás piskótamorzsát. Legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.