Elkészítés: Az almákat meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, megszórom 2 evőkanál cukorral és őrölt fahéjjal, majd az egészet mikróba teszem 2 percre, felmelegítem és állni hagyom.
Egy nagy keverőtálba teszem a tojás sárgáját, a cukrokat és az olvasztott vajat, jól kikeverem. Egy másik tálba a tojások fehérjét teszem, amit kemény habbá verek.
A lereszelt és felmelegített almát kicsavarom, majd beleteszem a tojásos keverékbe, hozzáadom a többi alapanyagot, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatom.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy lapos, a sütő méretének megfelelő nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, ebbe öntöm a tésztát, majd el is simítom a tetejét. Sütőbe tolva 170 C fokon 50-55 percet sütöm.
Ha megsült, kiemelem a sütőpapírral együtt, megfordítom óvatosan, nehogy eltörjön (egy tálcával rásegítek), és visszarakom a tepsibe, de úgy, hogy a sütőpapíros fele legyen felül. Lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.
Míg hűl a tészta, elkészítem a csokimázat a tetejére. Vajjal a csokipasztillákat felmelegítem, rumaromával ízesítem, majd egy kenőkés segítségével elkenem a tészta tetején. Pár szem díszcukorral meghintem.
Kihűlés után szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.