Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat 2 evőkanál vízzel és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a sárgájába forgatjuk. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és az egészet összedolgozzuk. A formába öntjük, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A ribizlit megmossuk, két fürtöt félreteszünk a díszítéshez, a többiről villával lehúzzuk a szemeket. Az almát meghámozzuk, húsát apróra vágjuk. Az almát és a ribizlit 1 dl vízzel, a borral és a cukorral puhára főzzük. Leszűrjük a levét, és ha kell vízzel 2,5 dl-re kiegészítjük. A levet a tortabevonó zselével elkeverjük, felforraljuk, és a gyümölcsökre öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, hagyjuk kissé kihűlni.
A tortát vízszintesen kétszer elvágjuk, azaz három lapra vágjuk. A pépet szétosztjuk az alsó és a középső tortalapra. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a felét a két gyümölcspépes tortalapra kenjük. A tortát összeállítjuk. A tetejét bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Néhány szem ribizlivel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.